Nu går vi betydligt längre tillbaks !


            Den här bilden är från en bok som jag har i min ägo. Morgengebet som synes, som Johannes Geuken, momors far, år 1881 förärade den då 20-åriga Helena Schmidt senare med namnet Geuken i gåva ! Historiens vingslag på nått vis. Antagligen hade paret då träffats i Halle, Helenas hemstad eller i närheten av. En katolsk morgonbönebok är det ju. Med fina bilder o skrift ! 

                  Även i boken har jag svårt att läsa vad Johannes skrivit på nån av de första blanka sidorna men namnet Helena Schmidt syns ju längst ner till höger av det skrivna.

              Och under det han skrivit står hans namn i som jag tycker i vacker skrift !
        Och jag hoppas att detta är intressant för någon med samma rötter som jag har från min mormor Maria. Och hittar jag fler gamla kort eller annat att fotografera av så kommer det på bloggen !

          Jaa, som avslutning visar jag den här sidan lite längre fram i boken. Och p.g.a. mitt "sinnelag" använder jag samtliga mina rötter som jag otvivelaktigt "kommer närmare" till att förlika mig med mitt öde som jag med trygghet ser framför mig och vi skall ju alla den vägen vandra. Så länge vi förtränger detta får vi ingen ro ! Och några omvägar finns inte hur mycket vi än "försäkrar" oss i ett " negativiserat" samhälle som "allt är fel på" . Fötterna på jorden o armarna mot himlen, solen !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0