Livet leker o entusiasmen flödar..


Det kan det faktiskt göra vilken ålder man än har. Min entusiasm har ständigt "förföljt" mig och poppat upp igen under olika perioder. Den egenskapen hoppas jag omgivningen kan lära sig en del av ! Jag glömmer aldrig när jag under entusiasm o stolthet blev fotograferad med samma stickade tröja hållandes  mina små pågar med 7 års mellanrum, -62, -66 o 69. Symboliskt på nått vis för min mor hade stickat denna tröja eller min fru !
Entusiasm ja ! Det kan man få när man bl.a. lyssnar på musik, sjunger eller ser på sport. Att man blir entusiastisk när man skall träffa sina anhöriga o kompisar är ju självklart.
O då blir saker gjorda som man vill göra trots ibland, nä så skall du väl inte göra tänk på.... Just i dagarna har jag på nätet hittat adresser  i den tyska telefonkatalogen. Adresser över de få med namnet Bönner som min mormors farmor hette. Jag skall nu skriva ut kort ur datan på mig själv, min mormor o mormors farmor , Maria Anna född Bönner. Maria Anna föddes i Köln. Där finns endast 2 med detta namn i katalogen för Köln. Till den ene, en man som finns på kort( 50-60 år kanske) i katalogen, skall jag skicka ett brev med de utskrivna korten och på min goda tyska skriva några vänliga rader och se om jag får napp ! Om inte så skickar jag till nästa Bönner i denna lilla släkt. Blir ju fler med ingifta men det hjälper ju inte mig !
O rundan gick bra idag och jag stannade till för att få syn på en hackspett som ganska svagt knackade i ett träd. Och platsen är den samma som igår då jag hörde den. Men det är svårt att få syn på den !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0