Ja, vad hittar nu en " optimistisk gube" på i "duktigsverige" ?


              Jaa, han går ner i källaren o rengör o polerar sin cykel efter årets "vedermödor". Och hur duktig jag än var så blev jag inte nöjd !  Jodå, cykeln blev väldigt fin och den är nog bortåt 10 år . Jag " tvättade" den först noggrant och sedan torka jag den med en trasa ! Sen olja jag in den o kedjan med sån här olja som smörjer, driver ut fukt och rengör och skyddar. Nån rost fanns knappt på cykeln trots att den stått ute " i regn o rusk" sen i  mars, april . Oj vad den skiner. Det är så att kattögonen, refelexerna, på cyklarna " ger sitt bifall" ! O nu tas den inte ut förrän till våren. Stan är inte större än att det går att gå i den för att nå målen !
                            Ja, ibland undrar jag om andra länder har  samma "prestationsångest" som lilla Sverige där aldrig något är bra nog ? Har det lovats för mycket under årens lopp ? Vinner jag riktigt mycket pengar skall jag åka till ett annat land, favoritland, och utröna om folket där aldrig är nöjda trots att man gör så gott man kan ! O det blir inte bara några veckor det. Undersökningen kommer att ta tid !  Det finns människor som är nöjda om dom " har mat för dagen och tak över huvet"
                     Idag skall jag se på Örebro-Almtuna i hockeyallsvenskan. Går på tv. Sen på onsdag blir det lokalderby mellan tvåan Bofors och Örebro, vet ej om den går i tv ! Troligtvis då Karlskoga inte ligger långt från Örebro om man ser det ur de som sänders synpunkt !                   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0