Det är väl härligt....


...o gå ut i ett sånt här fint väder o ha tankar om allt som är positivt just nu. Jag vägrar att ställa mig i negativisternas led ! Både ang. morgondagen o idag. Det gäller att göra ett val här i livet. Visst finns det mycket som är negativt men så har det väl alltid varit. Och utan tvekan "säljer det bäst" som är negativt. Och hur mycket kan man som enskild göra åt allt som är negativt ute i världen. Det gäller att för sin egens skull att prioritera det positiva och njuta av livet. Och det har inte med "egoism" att göra utan överlevnad !
             Ja, vädret idag var fantastiskt. -11 grader vindstilla och intet moln på himlen. En långrunda blev det ochså på över 2 timmar i god fart ! Fotot är från stadsparken(hembyggdsparken) och är taget mot baksidan av hembyggdsgården.

                Efter rätt lång tid så kom jag upp till denna bro över riksväg 50. Efter den går jag mot och förbi Närlundaskolan och sen har jag bara 5 min till hemmet.
                        
                  Då kändes det inte härligt. Här om dagen såg jag ett program på tv som hette, tror jag, EN OFULLBORDAD FILM. Den handla om judarna i Warzavas getton under andra världskriget, regisserade, filmade och förlöjligade av tyska fotografer och myndigheter. Att gråta när man ser en sån förnedrande film med döda barn på gatorna och annat hemskt är mig inte främmande. Men ledsenhet av naturliga skäl kväver inte optimismen. Därför får vi inte glömma att idag är det FÖRINTELSENS DAG.  Den 27 januari befriades förintelselägren av de allierade och då var jag 7 år gammal. Så därför kommer jag idag att tänka på detta när jag på jiddish( så gott jag kan) övar mig på sången Tumbala, tumbala, tum balalajka. O den sången sjunger jag varje dag för att lära mig bättre o bättre ! Och kanske vi skall tänka på den tysk-judiske författaren Heinrich Heines ord från  1800-talet som skrev VARHELLST MAN BRÄNNER BÖCKER KOMMER MAN FÖRR ELLER SENARE ATT OCHSÅ ATT BRÄNNA MÄNNISKOR .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0