Det här med musik mm .


          Det här fotot är ungefär 4 år gammalt. Jag har för mig att jag precis köpt min kamera när fotot togs. Jaa, fyra år äldre o ännu "barnsligare"! O det på ett positivt sätt, så klart !
                    Musik är jag beroende av. O det beror på att mitt temperament styr min musiksmak o o tvärs om ! O den musik jag lyssnat på sen Kate Bush tid, Ivan Rebroffs tid, Mike Oldfields tid m.fl. har ochså utvecklats till att bli kletzmer/jiddish, zigenarmusik o musik från olika länder,s.k. världsmusik. Jag lyssnar på musik allt i från Armenien till Persien från Macedonien till Azaberdjan Och har man inte tillfälle att åka "jorden runt o till sina "favoritländer" så går det med musikens o fantasins hjälp.
           På nått litet youtube-clip sjunger jag ju tillsammans med Ivan Rebroff, pråmdragarnas sång. Mitt ljud är inspelat med hjälp av kameran som då spelar in min sång och Ivan Rebroffs på datan samtidigt. Då undrar nån, du kan väl inte ryska. Nä, men jag kan sjunga, oj,oj,oj, oj o mmm, mmm, mmmm, mm oh,oh ,oh,oh  t.ex.
                Nästa liknande "expriment" kommer när jag sjunger in Tumbala,tumbala, tum balalaika med hjälp av då jiddish text, en version solo o en med orkester. Övar för fullt !
                I dag har jag pratat med Ann-Marie o Rolf i Örebro. Ja,mest med Rolf blev det ju, jaa en timme !? Eftersom vi lekte tillsammans med då Sven-Arne  på 40-talet så är det ju härligt att ha kontakt igen. Det är ändå ca 1942 som lekandet börja. Jaa, du milde ! De från "inre " Örebro, o då skolkompisarna är svårare o hitta ! Två av dom är döda det vet jag, men t.ex. Claes Karlen o "Jessan" får jag börja söka efter !
               Rolf och jag brukar prata om allt möjligt. Idag prata vi t.ex. om åldrar o gener. Rolfs far blev 92 0 hans mor 93. Rolfs svärmor lever o är  93 ungefär. Min farmors far blev över 90. Vilka gener !
            Jaa, det här med Örebro ! Is i magen har jag ang. flyttandet o samlar poäng gör jag på ÖBO, som sagt, men jag kommer nog att försöka åka in nån gång i månaden. Jag vill gå på gudstjänst i min församlings kyrka, den katolska. Sen är det en Svensk-Israelisk förening som jag är med i. Där har jag inte varit på ett enda möte. Det får det bli ändring på !
          I dag har jag motionerat i hemmet till "vildsint" musik. Pölar o is ute om vartannat. Jag har även tvättat. Ikväll blir det handboll bl.a. på tv. I morgon skall jag gå o klippa mig hos "min syrianska" kl 14 ! För dom som inte tror att "Sverige är jordens medelpunkt" kan det kanske intressera att ta reda på skilnaden mellan en syriska, syrianska och assyriska ! Och vad de Sumeriska o Semitiska länderna var för något och det Babylonska bl.a. ! Gå in på Google om ni är intresserade ! Viktiga kulturer var det !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0