En broddad långrunda !


                     Jaa, verkligen en lång sådan, på 2 timmar i villakvarter mest norr om där jag bor ! Och under rundans gång delade jag ut kuvert med innehåll till SPF-medlemmar ! Jag är en av "brevduvorna" som åtagit mig detta uppdrag för pensionärsföreningen !
                    Jag vill påstå att utan drobbar hade jag inte klarat 50 m innan jag ramlat. På dom gator och vägar jag gått var det minst 2-5 cm "pansarislager". Jag mötte under dessa 2 timmar 2 gående och 2 bilar ! Var ute mellan 9 o 11 ungefär.  Jag vill påstå att kommunen grusat o sandat på de  ställen där det kommunala har ansvaret men det hjälper inte som det är just nu. Nu vill det till att man tar ett eget ansvar o ger attan i o gnälla på kommunen ! Och att gå utan broddar är att utmana ödet och belasta akutavdelningarna i onödan med benbrott o underarmsbrott ! Och faktiskt är det så att vinter även innebär pendlande mellan tö och kyla inder vissa perioder ! Jag har ochså en känsla av att det här med att ta drobbar på skorna eller gå med stavar är nått som yngre människor närmast hänför till "pensionärsfjant" !
                       I kväll skall jag bl.a. se på kommisarie Lewis på femman. O läsa vidare i TUSEN STRÅLANDE SOLAR som innehåller ett bl.a fruktansvärt kvinnoförtryck. I bl.a. det landet, Afghanistan, skulle de svenska "feministfundamentalisterna" bott ett par år så hade de kanske fått proportioner på saker o ting, anser jag !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0