Fotboll o ankdammar..


             Ganska fort på min runda så går jag förbi fotbollsplanen vid idrottsplatsen. Jag såg varken palmer, publik eller spelare ! Dock skidlöpare som utnyttjade spåren kanske till att träna inför vasaloppet. Ett vasalopp som brukar gå första söndagen i mars på oftast bra spår o minusgrader. Då är det kanske mer naturligt med en sån här bild den 28 januari. Tyvärr säger väl delar av svenska folket som blivit"inbillade" en massa.

               Jaa, sen kom jag ner till hamnen. Där gick jag förbi en svensk ankdamm eller en filial till en sådan. Dock hördes ovanligt lite kackel.  O borgmästarn, den vita ankan, kan ses till vänster på bilden

          När det gäller mina rötter ang. damen till höger på bilden, min mormor kommer jag inte längre än till hennes mor som sagt. Jag skall nu börja ringa till våra släktingar här i landet på hennes sida. Bl.a.lär en av dom vara gift med Christer Fuglesang . Men jag måste få fatt i nån som är i min ålder. Alltså nån som då har en mormor, farfar, morfar eller farmor med släktnamnet. Apropå min mormor så tyckte nån som jag visade denna bild att hon såg lite Zigensk ut till utseendet. Jag kan dock med bestämd säga att hon inte kan vara det mer än till 50 %. Nästan lika bestämt kan jag säga att jag anar att hon inte kan vara det till 25%? Men det är sen det är mer ovisst. Men då får vi nog ? gå till 1700-talet.  Jaa , vad är det för gener. Vad tror ni ? Spännande är det och jag "tjatar" på i frågan. Fastän min definition är entusiasm o livsglädje. O det är bra att ha många intressen för en "äldre gentlemans" hjärna.

                 Och apropå intressen. Den här bilden får vara en symbol annat viktigt i mitt nu ! Det är undertecknad omgiven av son och sonson. En stolt farfar Jan är det ! Sonen är mellansonen och heter Bengt och barnbarnet heter Emil. Varför jag just har den här bilden med. Jo, Emil flög häromdan till Sydney i Australien. Mitt nu är mycket spännande, både bakåt, just nu o framåt ! O detta kan inget rubba även om åren går !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0