I dag skulle man kunna tro att det var mars...

...när man tiita ut genom fönstret. Slask o is på trottoarer o gator, takdropp mm ! O i natt har det blåst som attan o regndropparna har slagit mot fönstret.  Men herr sol visa sig i all sin prydnad och meddelade mig, "ingen fara Jan" både du och jag lever! Jag själv gnäller inte över omslaget utan konstaterar och tycker att det var synd. Men man slipper ju läsa ordet snökaos tusentals gånger !

        För min del tror jag att alla snöröjare m.fl. och alla SJ-och banverksanställda gjort så gott de kunnat. Och den här notisen är till för folk med humor. Men om man skall tycka synd o känna med några så är det människorna i Queensland i Australien som drabbats av väldiga regnmassor o översvämningar. Ibland gäller det för vissa människor att vara lite ödmjuka med tanke på ordet snökaos ! Fotat från Nerikes Allehanda.
       I dag då så tog jag till plan B p.g.a. av väglaget. Motion inomhus o styrketräning lika lång tid och på samma tid som jag brukar utomhus med motionen och styrketräningen inomhus ! Ca 2 tim. Plan C , "ligga på soffan o äta chips o gnälla" använder jag mig aldrig av.
       Helgen, sport o åter sport. Tour De Skie blev för de svenska löparna ett bakslag p.g.a. urusel vallning på masstartsloppen dagen innan klättringen. Jag hoppas att det svenska vallateamet kommer till rätta med svårigheten att hitta rätt så fort det är töväder eller 0-gradigt. Holmenkollen i slutet av februari och början av mars, Vm går då, brukar ibland bjuda på liknande väder. Att se svenskarnas glid utför på masstartsloppen var ju pinsamt !

           Sen har jag hittat ett kort av min mormor, damen till höger, när hon tillsammans med sin kompis vistats som pensionatsflicka i Berlin 1908, femton år gammal. Så brun mormor är och vilka ögon ! Är det nån som inte förstår varför jag är nyfiken på min mors o mormors sidas rötter som jag inte fått reda på längre bak i tiden ? Har inget namn innan 1861 då min mors mormor föddes, Helena Schmidt ! Men ibland löser sig även sådant som verkar svårlöst ! O fantasin flödar, bra för livslusten !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0