Brevduvor o blåbärsplockning !

Jaa, brevduva har jag varit i förmiddags i det vackra, varma o soliga vädret. Min uppgift är att för pensionärsföreningens räkning dela ut post i ett visst område. På det viset så spar vi på portoutgifterna. O det är inte bara jag som är brevduva i föreningen.

Ja ! I em har jag tittat på mina blåbärsställen efter att för "femtielfte gången" hört samma slogan " det blir nog inte många i år" då beroende på frost dålig blomning o annat ! Det är väl tur att man inte alltid lyssnar på "kollektivet" utan som sagt " kör sitt eget race".

I dag var det ju rekognocering av mina ställen och inte var det mindre bär än förra året ! 2 st till, en man som jag såg förra året och en kinesisk kvinna trotsade "expertisen" och plockade även dom på andra ställen.
Nu är det ju så att man får "ge järnet för att få nått " d.v.s. kröka rygg, stå obekvämt, svettas, få solen i ansiktet o lyfta på bladen, om man orkar ! Ibland undrar jag hur det står till med.... märkligt samhälle tycker jag ! Har människor blivit inbillade att bara jag "gapar o gnäller" så "kommer blåbären flygandes in i munnen" o gör dom inte det så är det "Fredrik Reinfeldts fel", typ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0