Igår var det ochså en bra dag....


Då var vi på besök på detta vackra sott, Stiernsunds Slott 4 km syd Askersund. Slottet ligger på en udde ut i Vättern o inte så långt från Stora Hammarsbron med dess formidabla utsikt över Vätterns skärgård ! Detta slott och namn skall ej blandas ihop med Stjärnsunds bruk som ligger i södra Dalarna och som en gång i tiden var Christoffer Polhems hemvist !

Vi var på en guidning här inne på slottet och det gick alldeles utmärkt trots att man inte fick röra nånting ! Melissa tyckte det mest sevärda var en mycket fin säng med ett värmekrus i ! Det hela tog ungefär 45 min .

Här har vi rört oss till södra delen av gårdsplanen och tittar söder ut. Och som sagt åker man med båt förbi här så söderut så dröjer det inte så länge till man ser den stora bron med den fantastiska utsikten över Vätterns vatten o öar. Det har säkert dom som kommer på riksväg 50 från Motalahållet observerat!
Visst, detta får mig att tänka till. Jag är glad över att ha varit utomlands men frågan är om jag ochså inte uppskattar att jag "haft turen" att se många vackra platser i Sverige och även bott där "mer än en dag" !  Ja, tänk om man hade fått guida alla anhöriga på dom platser man bott o besökt mer än " en dag" ! Gäller ochså t.ex. Köln i Tyskland ! Där fanns bl.a. den stora domen, kyrkan. Stor som ett kvarter i det närmaste !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0