Ingen dum bild för midsommarafton !


Idag var det molnigt, blåsigt och 13 grader när jag gick på min nästan dagliga motionsrunda. På bilden syns en Vättersnipa som torde( glömde titta efter) vara ganska gammal, minst hundra år ?
Det gäller att kunna fantisera lite. Snipor har ju haft stor betydelse för sjöfarten på Vättern, bl.a. Typen i olika storlekar måste ju ha funnits i många århundraden ? för frakt av gods o människor.
Jag kan föreställa mig människor från anno dazumal åka i sådana här båtar ut till holmarna i Askersunds vackra skärgård medhavandes mat o dryck. Damerna säkert med en midsommarkrans på huvudet.

Midsommarafton ja ! Förutom att man kommer ihåg, naturligtvis, när barnen var små och dans kring stången skedde vid Simrislunds syföreningshus eller på Tjörnedala utanför Simrishamn.  Just när jag skrev ovanstående om när barnen var små o.s.v så ringde sonen Bengt. Kan detta vara en slump ? Jaa, ungefär som när jag tänkte på min salig mormor, som jag högaktar mycket och som är min gudmor och höll mig i katolska kyrkan i S-holm, och kom hem och slog på radions P1 så var det en katolsk gudstjänst som utsändes. Var det ochså en slump?
Jag själv o midsommrar då ?  Det är ju barndomsminnen o annat som rinner på ! Men när jag reste till Överuman via Tärnaby 1959 så låg jag på ett rum o lyssnade på referatet av Ingemar Johanssons VM-match mot Floyd Patterson nån gång på morgonkvisten eller natten. Det var åtminstone kring midsommar och på morgonen var det lite snöflingor som dalade ner utanför fönstret !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0