Miljöförstöring eller inte.....

Idag är det regn i Askersund o 13 grader ute. En annan tänker motionera i em. då regnet skall ha upphört ? Och midsommarhelgen blir för mig som vilken helg som hellst, det är inte mer med det ! Skulle vädret bli bra så kommer jag att cykla till mitt favorit-reservat, Tjälvesta, kloss till byn Snavlunda. O på söndag går V-75. Carpe Diem med framtidstro var det !
Vädret ja ! Enligt diagram SMHI så har verkligen misommarafton bjudit på olika sorts väder här i Sverige sedan 1900-talet och det har faktiskt varit allt från 0 grader till 35 grader. Vi kan t.ex. ta Stockholm. 1970 32 grader, 1903  9 grader. Och hur har det varit  de andra århundradena ? Prata dom om växthuseffekten då när vädret "svängde". Vi kan ta 2000-2010, Stockholm. 2003 10 grader, 2010 22.
Man kan även titta på Lund, Östersund och Haparanda , samma svängningar. Och jag själv kan erinra mig sommrarna i Hjo på 40-och femti-talet. Då fanns det allt från "rivierasommrar" med värmeåskväder till mycket regniga ! Fanns det nån växthuseffekt då ? Och alla ? vet vi att det funnits istid i skandinavien och palmer i t.ex.  Skåne för många årtusenden sen. Dom palmer som finns står ju i krukor och tas in inför vintern. Trelleborg var namnet på staden !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0