Alla tiders tyckte jag !


                 I går fick jag tillgång till gamla kort av min farmors o farfars släkt. Det gläder mig att få visa ett av dom här på bloggen ! Intressant är det, för mig åtminstone som även omhuldar mina rötter. Och eftersom jag nyligen varit i området och på stället där dom slutade sina dagar så är det på nått vis ganska häpnande att jag några dar efter fick tillgång till dessa kort ! Även fast fotot är taget i Örebro så tror jag att farmor och farfar bodde i Fellingsbro där farfar fick en tjänst som ,efter vad jag hört som Sveriges yngste utbildade provinsialläkare. Min far och hans bröder föddes alla 5 i Fellingsbro. Fotot kan dock vara taget innan dess och innan barnen kom för farmor kom ju från trakterna av Örebro, Herminge i Gällersta socken. Förlovningskort kanske ? Det är svårt med åldrar ! Jag börjar luta åt förlovningskort !
                    Och min farfar hette Adolf och föddes i Karlstad. Farmor hette Elin Andersdotter och var enda barnet. Hennes far Anders Karlsson. Så var det då ännu tydligen med döttrarnas efternamn. Är det inte så på Island ännu ? Och hos farmor ser jag drag av min far och min ena syster, den yngre. Jag gissar på att fotot är taget nån gång i början av, mitten av 1890-talet ! Och nämnas kan att jag tyvärr aldrig fick se min farfar, han dog 1938 några månader innan jag föddes, 70 år gammal. Farmor blev 82 år gammal ungefär och henne hälsade jag på ofta på 40-talet av naturliga skäl .  
                     Jaa, vad har parets barn-barn gjort idag då. Joo motionerat på förmiddagen o klippt sig på eftermiddagen. Och vädret verkar bli ännu bättre !
                     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0