Barnens egen ö var det !


                  Eller Borgmästarholmen som den hetat sen 1800-talet då Askersunds borgmästare och andra tog båten över och "och plockade upp korgar o rökte cigarr o drack punsch" . Det är inte svårt att se framför sig hur det gått till. Dansbana finns kvar än idag och ett kafé men det är ingen som verkar hyra byggnaden av kommunen i år p.g.a. höjning av hyran. Motverkar inte kommunen "lite sig själv där ?" En fin liten sandstrand på andra sidan finns det ochså och lekredskap mm för barn. Och bron är väl ungefär 15-20 år gammal. Härlig plats är det som inte kallas för barnens egen ö för ingenting !
                  Vad tänkte jag på idag när jag tog min runda ! En massa som vanligt ! Bl.a. om att i kväll är det 3 evenemang på TV. Xtra V-75, kval till Eurovision Song Contest o hockeymatch mellan Ryssland o Canada, kvartsfinal Vm. Sen tänkte jag som vanligt på "klan o kompisar" en skara på tja 20-30 personer med respektive, även rötterna "sysslar jag med". Här gäller det att inte få någon slags "prestationsångest" för man kan inte "tillfredsställa alla ". Min egen framtidstro och absoluta insikt i vad jag tänker göra med mitt liv om jag får råda o vara frisk de sista åren, som ju blir färre o färre, är mitt eget race. Det är spännande och självklart för mig och alla får "gärna följa resan och följa med den" ! På den är det jag som är kapten !
              Jaa, jag tänkte här om dagen att hittils går det som jag tänkt igenom sen jag kom till Askersund ! Och sjuk, feber o sänliggande, när var jag det sist förutom ett gallstensanfall för 2-3 år sen. Ingen har behövt gå och handla till mig på de här mer än 5 åren. Så ligger det till !
                  Idag skicka jag in anmälan även till Cederbergs Stiftelse i Örebro + anmälningsavgift. Kumla är ochså ett alternativ för att komma närmare Örebro, nån mil bara med bra bussförbindelser. Inte så dåliga som från Askersund. Men senast i början av 2014 skall jag mot Örebro och Kumla är en "räddningsplanka". Som sagt spännande att se om jag kan genomföra vad jag "programerat in mig på" och ingen hets !  Askersund vantrivs jag inte i !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0