Då tar vi det ena...

Jaa, i fredags gick jag och Torsten Mariedammsleden, 9 km. Och det är inte långt från Östgötagränsen. Mariedamm ligger några mil från Askersund och vi åkte över Zinkgruvan. Väldigt fin led att gå på med omväxlande natur och lätt framkomligt ! Och man går delvis längs sjön Trehörningen där det bl.a. finns bäver men vi såg varken hyddor eller bävrar !

              Här är vi i början och vi tittar mot Östgötagränsen, 5-10 km bort kanske ! Här i närheten drack vi en del av vårt kaffe och åt en del av våra mackor .

           Vi såg under turen mycket blommor, bl.a. de här. Mycket liljekonvaljer vars blomning ej börjat, vitsippor o båsippor på upphällningen. Och spillning av rådjur, älg o vildsvin såg vi bl.a. Och ställen där vildsvinen bökat Lämningar av gamla gårdar och minnen av s.k. torrgruvor. En gammal ek(omkrets 540 cm , Runsala ek såg vi ochså. Där fanns ochså en rastplats.

             Mot slutet av färden kom vi till en rastplats där det ochså fanns en liten stuga men den var stängd. Nu för tiden går ju inte o ha öppet då folk ofta fördärvar så antagligen är det byafolket( föreningen) som står för öppnandet O på bilden sitter kompisen Torsten o "inventerar" !

            O här sitter undertecknad och grabbarna är 73 o 76 år ca ! Och det gick bra det här ! Inga större krämpor o gott humör och njuta ! Gnälla kan andra göra. Och en av dagens höjdpunkter var Vivi-Anns( Torstens fru) bakade muffins. Och vi kom överens att det här får bli vår återkommande runda nån eller några ggr. i månaden när det är lämpligt väder ! Och nästa gång skall vi grilla när vi pausar och då går Vivi-Ann en kortare bit och "sätter i gång" grillen på nån av rastplatserna.
 Och som vanligt råder jag er att gå in på google o titta på platsen. I det här fallet då Mariedamm med led ! Och Torsten och jag har gått leder förr. Höjdpunkten var för några år sen när vi gick halva vasaloppsspåret med övernattningar i stugor !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0