Extremstorm kallar som sagt expressen.se ovädret......

..... och aftonbladet.se har nu " höjt ribban" och kallar ovädret för monsterstorm. Visst vi är inte vana vid att ha monsterstormar varje år i Sverige men om nån tror att dessa kommit på senaste åren så är det fel. Och när det gäller naturkatastrofer i allmänhet så tittar jag på den stora tragedin, antalet omkomna !
              Lite exempel kan jag ta från Wikipedia o från mig själv. Vi hade bl.a. 1902 den s.k. julorkanen som drabbade Skåne o Sveriges västkust. Omkring 50 fiskare omkom medan få människor omkom på land. Att varna folk och då särskilt dom som var till sjöss var naturligtvis inte lika "lätt" somi våra dagar.
             1967 i oktober var jag själv med om att uppleva orkanen Lena när jag bodde i Simrishamn. Hustak flög av och en gavelvägg på ett hyreshus gavel längre ner på gatan rasade längst upp ! Ett hustak kom " hasandes" på gatan mot lägenheten jag bodde i på nedre botten. Jag vet att vi sprang in i köket på motsatta sidan ! Jag kommer ochså ihåg att nån gång vid 17-tiden hörde jag den första varningen i radio. Jag gick då ut o pratade med människor som stod utanför huset på parkeringsplatsen. Sen har jag för mig att orkanen kom med full kraft vid-19- 20 tiden. Det var ingen trevlig upplevelse men jag tror inte det var många som omkom. Ingenting skall nonchaleras men jag tror att vi är lyckligt lottade här i landet mot för många andra ställen på vår jord när det gäller orkaner o andra väder-och naturkatastrofer !
                       Hur är det nu den där "sloganen" som Ulf Peter Olrog myntade på ja va kan det vara  50-talet löd? Jo "allting går att sälja med mördande reklam- kom o köp konserverad gröt".
                      Lite på det tänkte jag när jag bl.a. såg dessa rubriker på aftonbladets.se:s första sida. Den ena rubriken löd: Kikki(Danielsson) " de kastade apelsiner på tutten". Den andra löd Tomas Ledin " Lena Philipsson slet av mig kläderna" . Dessutom måste man vara med i nått som heter Plus o betala för att läsa själva artiklarna ! Skulle aldrig falla mig in !!!! Nu tar det i bra men jag har varit ute o gått en lten runda !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0