Inget dumt foto..


...om jag får säga det i all anspråkslöshet ?  För jag har ju själv tagit det ! Och en lite närmare bild på min nya dator blir ju uppvisad !
            I dag har jag lagt ytterligare 5 km på min väg genom livet ! Tjaa, bättre det än " att ligga i soffan o dricka öl o äta chips o  gnälla på allt o alla " ! Ett av mina " symboliska favorituttryck" ! En annan ligger inte ens i soffan när det " konstateras o tycks " !
            Tennisen jaa ! Klitova vann ju WTA-finalen i 3 set. En bra match tycker jag. Azarenka verka tröttna i 3:e set. Dom här kvinnorna är inte mer än 22 respektive 21 år.  Jag tror liksom reporten Maria Stranlund/ Tomsvik att danskan Wozniacki får se upp nästa år i kampen om första platsen på listan särskilt då för Klitova. Och enligt min mening är inte Wozniacki i närheten av den utstrålning som damerna i finalmatchen har. 3 damer önskar jag lycka till nästa år när WTA-touren drar i gång igen ! Sharapova( som faktiskt bara är 24 år), Klitova o Azarenka ! Azarenkas hemsida har jag bland mina bokmärken. Dom andras skall jag " boka in".
              Rundan gick bra idag i det 10-gradiga vädret. Pratade med några jag mötte ! I morgon blir det ju ingen boule som är slut för i år. I stället möts vi på fiket för att umgås nån timme. Vi löser " världsproblemen" och pratar om bl.a. släktforskning som en del utför allá min ene svåger. Min egen rör sig ju mest om "var kom dom ifrån" var kom dom mörka generna ifrån, från, och hur såg det ut i området o landet när dom växte upp på t.ex artonhundra-talet. Intressant för mig är speciellt området i västra Tyskland mot gränsen till Frankrike där ständiga krig pågick mellan Preussen o Frankrike för där fanns min mormors farmors släkt . En mycket liten släkt i dagens Tyskland. På den släkten, Bönner lägger jag som jag sagt mitt krut för den vet jag minst om av mina släkter tillsammans med släkten Schmidt. Men då det finns 260 000 tusen med namnet Schmidt o många  tusentals i östra Tyskland, o många i Halle an der Saal-området så är det ju svårt med det !
                           Men spännande är det och jag vet hur jag skall tackla det med Bönners !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0