Hjärn och-hjärtmotion..


Idag blev det en motionsrunda i regnet. Men det var inte bara jag som motionerade. Skolungdomar sådär en 12-13 år fick minsann ochså röra på benen i regnet och ha orientering i stadsparken. Undrar vad föräldrarna tyckte om det ? OBS, ironi ! Föräldrarna torde vara födda på 70-talet vilket jag funderade över .

Sen blev det ju strandpromenaden o där finns dom här skyltarna uppsatta över Vättern o bestämmelser för norra delen. I morgon skall jag titta lite mer noggrant på fiskarterna. Vilka jag kan ? Ål, lake, röding, sik, siklöja, laxöring,...aborre, gädda. Det är inte alla på bilden för det är 12 st.

Den här backen som är på andra sidan bron norrut är ganska brant. Här ger jag järnet ! Det var det här med hjärtmotion !

Och här är mitt nya fynd ! En lampa som ger fenomenalt koncentrerat ljus när jag läser tidning eller löser korsord mm. Lampan ska hålla i tjugo år och behöver inte bytas ! Det blir väl o köpa en ny när jag blir 93 ! Det får jag ta upp i min ekonomiska långtidsprognos ! Nu börjar det att röra sig i hjärnan. Då blir den älste sonen 69 o det äldsta barn-barnet 43 ! Bara så ni vet så blev min farmors far , Anders över 90 år ! Här gäller o se positivt på tillvaron ! Det kan nog ge en några år extra ! Ja, hjärngymnastik var det. Man blir aldrig för gammal att lära sig något nytt eller ändra åsikt i "indoktrinerade o det är klart du skall tänka så saker ".  Det finns massor man kan lära sig och förstå för att förstå att Sverige inte är " jordens medelpunkt " ! Ett enkelt sätt är att räkna ut hur många svenskar det går på ca 110 kineser. Det går 1 ! Det Sumeriska riket är t.ex. inte helt fel att läsa om liksom då mellersta österns historia ! Hjärngynmnastik var det och vyer !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0