Och ännu kuligare blev det..


.......när jag kasserade de scannade korten och fotograferade orginalen i stället  ! Och här är ett av resultaten ! Jag kan säga så mycket att kortena är tagna i januari 1988 ! Vad jag vill säga är att detta land som det rör sig om är ett av mina favoritländer. Visst jag är katolik men i detta lands huvudstad finns "alla sorts religioner" företrädda ! Bl.a. den koptiska kyrkan. Vilken religion tillhör den ? Där var jag och min kompis Bengt och en del andra semesterfirare på besök !

      Lite suddiga blev korten ändå! Här har vi just min kompis Bengt och den andre mannen umgicks vi en del med ! Han var norrman o väldigt kul ! Hette han inte Rolf, Bengt ?

            Det här är ju undertecknad på utflykt på ? Och på denna båt, som ochså Bengt var med på förståss, hade vi sällskap av ett gäng finska FN-soldater och några andra, bl.a. några kvinnor ! Här måste varit väldigt varmt fastän det var januari som synes !
          Och för att bevisa att " jag inte fabulerar " kommer följande bilder !

              Bengt med civilklädda FN-soldater !

                   Och damerna som var med ombord ! Den här semestern varade i 2 veckor och resmålet är, om jag tänker efter, det bästa och mest intressanta jag vart på !
                  Och jag får säga det att detta är något jag ser på med förtjusning och längtan tillbaks är inte med nostalgistämpel utan av "äventyrslystnad" och när det gäller landets huvudstad skulle jag lika gärna kunna bo i de " östra som västra delarna" och det långt mer än i 2 veckor, långt mer !
                  All raight, landet heter Israel , sjön heter röda havet , badorten heter Eilat, staden heter Jerusalem. Vi besökte på en 3 dagars tur, var det väl, förutom Jerusalem.  närliggande Betlehem. Masadaklippan, döda havet, Jeriko, grekiskt-ortodoxt kloster( låg insprängt i bergen) mellan Jeriko och Jerusalem ! Ja sen var vi ochså vid egyptiska gränsen. Vi tittade från badstranden ut över Aqabaviken  mot Jordanien och staden Aqaba ! På hotelltaken vid vår badstrand stod israeliska soldater o spanade  ut över viken bl.a. efter båtar med eventuella självmordsbombare. Det var nämligen på den tiden ingen fredsuppgörelse med Jordanien, bara Egypten !  Fler kort kommer !                  

Kommentarer
Postat av: Bengt O

HejJan. Det var kul att se de gamla fotona från Israel. En riktig nostalgitripp. Jo,han hette Rolf, Bergersen i efternamn har jag för mig. Lokförare tror jag att han var. Ha de! Bengt

2012-04-28 @ 17:48:12
Postat av: Jan Ekblom

Jaa, på nått vis " Carpe Diemar" jag även detta. Ingår i livets resa. Det kommer även avfotograferade foton från resor till Mallorca, Rhodos o London ! Fina minnen som med mitt sätt se saker o ting liksom rötter o nuet ingår i mitt Carpe Diem som sagt !

2012-04-29 @ 15:03:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0