Bra väder som vanligt...

Jaa, nån boule, 1-1 idag, har det knappast missats p.g.a. dåligt väder i vår och sommar. O inte idag heller då ! Nu blir man väl " hängd" när man säger det men så är det ! Juli betecknas t.ex. som ganska lik genomsnittet ! Man får hänga med lite när vädret beskrivs som " värst någonsin ". Finns uppgifter att hämta " sen mätningarna börja " . Har för mig att engelsmännen börja med detta på 1700-talet ! För min del "räcker det att veta" via min fars dagbok att i oktober -51 hade Malmö -2, Rom och Haparanda + 9 ! Han har hört detta på radion naturligtvis, väderleksrapporten !
Jaa, för några månader sen läste jag nånstans att det skulle bli dåliga skördar i Sverige p.g.a. vädret ! För några veckor sen läste jag att rapsskörden i Skåne skulle bli stor ! För några dagar sen läste jag på SVT-text att -OVANLIGT STOR SPANNMÅLSSKÖRD VÄNTAS -
Jag lever under den devisen att " det som varit har jag facit på men så länge som inget facit finns ang. framtiden så bryr jag mig inte om alla domedagspredikningar" I går visa dom på Vetenskapens värld sånt som de har facit på enl forskarna. Växtlighetens betydelse för jordens klimat , o djur ! Och bakslag som jorden " reparerat" . Solen har ju en stor betydelse naturligtvis . Men sådant som vi knappt "skulle kunna räkna ut idag överföll moder jord ". Och förutsättningarna ändrades så småningom till det bättre. Om framtiden siar åtminstone inte jag. Det får gärna vetenskapsmännen o lobbyisterna göra. Fast dom har inte heller nått facit !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0