Dimman lättar eller taagen letter !


                  Och det ena uttrycket är på svenska och det andra på danska. På norska är det tågen letter ! Dimman lättar är ett mycket känt musikstycke för flöjt o harpa som den världsberömde danske kompositören Carl Nielsen skrev !
              Och detta mitt foto från idag passar som handsken i en ask till denna vackra musik. Ni får gå in o lyssna på youtube ! Skriv taagen letter bara !
          Idag var det 2 grader + i Askersund när jag gick ut på rundan för 4 dan i sträck . I Prudhoe Bay i Usa var det - 40 och i Bagananpalle i Indien + 29. Jaa, ju äldre jag blir desto mer vill jag " titta mig omkring i världen"  både " geografiskt o musikaliskt". O dessutom lär man sig mycket om olika länder. Och rytmen o tonerna i romsk, jiddisch, östeuropeisk, grekisk, macedonisk, georgisk mm, mm passar mig perfekt ! Och klassisk musik lyssnar jag på ibland. Det är ochså världsmusik !
              Idag har vi fikat ochså några stycken i em . Och i kväll spelar Sverige sin enda träningsmatch mot Kroatien innan EM-fotbollen i sommar ! O Örebro o Leksand är klara till elitseriekvalet. Men inte Karlskoga-Bofors som har Västerås i hälarna !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0