Nu går det att gå på isen !


                     Dels så såg jag att kommunens " gube" var ute o körde med sin lilla traktor och mätte isens tjocklek! Nu finns en skylt där man går ut på den med texten " skridskoåkare åker på egen risk" ! Det är liksom klartecken när den skylten kommer upp för gående t.ex och pimplare ! Så imorgon blir det en tur trots att isen på vissa ställen är rena glansisen ! Men broddarna på kängorna skall väl " rädda en från fall " !
                                     Nu pratas det om snökanoner på ostkusten, mest i Kalmar län ! Undrar vad det kallades för som drabbade österlen o sydkusten i Skåne omkring  1980 då t.ex. Trelleborg blev isolerat och pansarbandvagnar kom till hjälp ! Hur som helst så var det i morse -5,4 i Askersund, - 48 i Allakaket i USA och + 31 i Bentiu i Sudan. Vi tillhör ju samma jord vilket man ibland inte verkar vara medvetna om i Sverige på många sätt !
                      Vad jag har gjort i em ? JO, jag har tillsammans med några SPF-kompisar varit på besök på en ganska känd chokladfabrik i stan  ! Vi fika där och hade trevligt tillsammans. Dom liksom har servering och säljer sina varor där ochså förutom att dom levererar till större grossister. Jag köpte lördagsgodis ! Goa konjakspraliner som kallas Dark Cognac ! Dom skall smakas långsamt även om jag "vinner på V-75" lova jag personalen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0