Vad har vi från ljugarbänken idag !?


                  Oj,oj, oj här ska ljugas ! Men jag kommer fram till att det är inte mycket jag har att ljuga om ! Temperaturen förmiddags när motionen inleddes  var -10 grader ! Vid hemkomsten -1 ! Och nu snöar det . Enligt den norska väderseiten skall Gumman Tö "städa upp" nästa vecka d.v.s. plusgrader ända till +7 mot slutet !? Som världsmedborgare tar man ju en ständig titt både musikaliskt och med nyfikenhet på omvärlden. Dessutom lär man sig om  olika länders historia o kulturer. Just nu tittar jag på arabstaterna där enbart endast 3 av 22 är demokratier ! Och kommer ochså underfund med att revolutioner som säger sig vara i " folkets och de fattigas namn" inte alltid är så lyckade vare sig dom sker via " Lenin eller Hitler eller facebook eller twitter" ! Ett av arabvärldens största problem är enligt min mening fiendskapen mellan Sunni-och Shiamuslimernas ledare. Irak. numera en demokrati hade en Sunnimuslimsk ledare  i Saddam Hussein ! Diktaturen  Iran har Shiamuslimska ledare o.s.v. Och idag hade Chersky i Ryssland - 37  och Birao i Central Afr. republiken + 27

              Genom hembyggdsgården går jag alltid på mina motionsrundor. O på sommaren har Melissa o Tåtte o andra " små och stora barn" gått med mig här o tittat på kaniner, ankor, höns , getter o får ! Och ätit mat o glass ! Idag fick man pulsa lite i dm-djup snö !

                       Sen kommer man ju ner mot sjön som sagt. Om det skall bli så milt nästa vecka som norsken säger så går det nog inte o gå här längre då ! Och förra vintern var det lurigt att gå här och förbjudet efter ett tag då isarna gick upp p.g.a snötyngd o blåst. Vatten kom fram på sina ställen.  Delvis berodde det ochså på att isarna frös till i samband med snöfall, ingen bottenfrysning ?
                     Jag ljuger inte heller om jag blev djupt besvikna på Arsenals insats mot Milan igår. Arsenals spelare var totalt tagna av stundens allvar o spelade som en " samling småpojkar ". O Zlatan var bra o hade rena högtidsstunden i sitt Milan ! Men Örebro vann i hockeyn o är väl så gott som klara till kvalserien till elitserien ! O i kväll blir det dubbla antikrundor ! Den på SVT o sen den på tv 8 ! 
                    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0