Fantastiskt väder !


                       Jaa, det var det ! Sol, ingen blåst, -10 o vitt ! Någon, några cm bara. Rundan gick med bra fart och var lite dämpande p.g.a. snön.

                     Halt kunde det naturligtvis vara på några ställen men då fick jag gå sidan om detta ! Solen är som sagt min ledstjärna, både "utombords o inombords" ! Utan den hade vi inte levat ! Jaa, nu är det slut på begivenheterna Tour De Skie o juniorvm i ishockey ! Men redan imorgon har jag för mig att Mora o Örebro spelar i hockeyallsvenskan och att det visas i tv. Sen börjar antikrundan på torsdag mm, mm !
                          Ett program som jag tyckte var bra i helgerna var Carleinar Häckners show ! Fantastiskt skicklig trollkarl o estradör ! Jag har sett programmet flera år i sträck. Inte konstigt att han bl.a. var populär när han var i Berlin t.ex. Och han har ju varit med i 20 år minst ? som underhållare !

                          I dag var det nästan för första gången i vinter lite is på Vättern. Metreologi ja ! Ett av dom yrken jag skulle kunna tänkt mig ! Men det är nog ett otacksamt yrke för ibland får dom ju skäll för " vädret passar ju inte alla " Men ibland har dom svårt att t.o.m. pricka in 10-dygns prognoser ! Vet ni fresten att vindarna här uppe i norr blåser motsatt kring högtryck o lågtryck ? Medsols kring högtryck o motsols kring lågtryck ! Annorlunda på södra jordklotet ! Det första visste jag, inte det andra. Ang. vindarnas riktning o styrka så påverkar naturligtvis detta även oss i Sverige. O temperaturen !
                     Det är mycket som är intressant att veta här i livet. Och jag vet att i morse hade Winton i Australien + 42 grader i skuggan och Dzehbarika i Ryssland -47 i skuggan. Temperaturer som skall bokföras på rätt sätt mätes alltid i skuggan ! Av förklarliga skäl ! Jag har ju min termometer på sydsidan för jag har inga fönster norrut. Så på eftermiddan är det ju helt fel att läsa av den om det är solsken !
                    Och min tyske kompis Cai har lyckats hitta ett flygfoto över "stugan i Hjo" på Google. Men inte var det så bra som dom man kan hitta i städer t.ex. !  
                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0