Gumman Tö och kung Bore kommer inte överens...


              .... hur vädret skall bli som pendlar omkring noll. Så här såg det ut i början på motionsrundan idag ! Och på andra småvägar särskilt på skogshöjderna !

            Nån natt mot slutet har det varit nån minusgrad. Det har räckt för att tunn is har beklätt sjön bl.a. vid strandpromenaden ! Och bra runda nästan som vanligt nu för tiden. Höften är ovanligt bra !
                        Jag är väldigt  intresserad av metreologi och vädret och vet jag inte kan göra nått åt det " hur mycket jag än sopsorterar " och hur det än är ! ! 10-dygnsprognosen pekar mot kallare men ... den ändrar sig dag från dag. Som det nu ser ut kommer vi att få snötäcke mot helgen ? Och när det gäller egna erfarenheter av vädret påminner jag mig att nån dag innan påskafton på slutet av 60-talet for  med familjen, för att hämta o köpa ägg, till ovanför Skillinge nån mil från Simrishamn. Det var +-grader i luften men när vi åkte hem var det full snöstorm och senare koas på vägarna ! Så kan det vara ,gott folk !  
                       Idag har det även varit månadsmöte för pensionärsföreningen. Bland endagarsresor till våren finns en till Linköping och där beskåda flygvapenmuseet ! Gissa vem som tänker följa med på den ?  På vårt lotteri van  jag ochså en fransk ost, typ ? Det klart man gör sådana kap när man är född den 14 juli och andra " rykten florerar " i frågan ! Men dom skall  försöka redas ut !
                      Och sport ja, detta ett av livets och entusiasmens elexir ! Har för nån timme sett sammandrag från nattens viktigaste matcher i Australian Open. Och i kväll ämnar jag se Real-Madrid mot Barcelona i spanska cupen på tv4 sport ! Vilken match ! 
                     På vissa platser i Austalien just är det varmast på klotet ! Och staden Belusouka i Kazakstan är bland de kallaste platserna på klotet idag, -40 grader  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0