Ibland kan det bli några minuters prat på rundan !


                      Idag var det mer snö i Askersund, som synes. När hembygdsgården är klädd med snö så här års verkar det mest naturligt, åtminstone för mig !  Skall vi gissa på att det var ca en 5 cm ?
              Apropå väder så brukar jag ibland se på bl.a. en norsk tio-dygns prognos. Om man känner till att plus är rött o blått minus så övervägde minus men nån dag, kanske det var imorgon, skulle det bli 3-4 plus !
                       Nånting jag fundera på ang. just vädret ! Jodå, jag tänkte på alla uttryck som funnits de sista 3 åren när vädret visat sig olika. Monsterväder, monsterlågtryck, monstervindar, monstervärme. Hade det bara varit ordet monster med i beskrivningen men det har varit åtskilliga mer " överdrifter i journalistiskt domedagspredikande " . Jag skickade ett mail för någon månad sen till en journalist som använt sig av dylika ordval om vädret i Sverige. Jag undrade om han " inte såg sig omkring i världen " för nästan samtidigt var det översvämningar i Sri Lanka som krävde tusentals dödsoffer ! Trots alla "domeagspredikningar" om de svenska "ovädren" så kan jag inte komma på att det dött någon i landet ?
           På Facebook kallar jag mig för en " kognitiv terapiare". Och det stämmer om man tänker på vad jag jobbat med ! Jag föredrar att ta tag i saker i nuet o inte oroa mig för det som varit eller komma skall ! Men det är klart att jag skulle oroa mig om nån jag känner " just nu" t.ex. skulle bli allvarligt sjuk ! Men den känslan tillägnar jag just nuet i så fall ! Det är väl då man har mest nytta av empati o känsla ! Men det är ingenting jag hoppas på skall inträffa men fötterna på jorden !
                Behöver man krångla till livet mer än nödvändigt för sig själv o andra o vem har i så fall nytta av det ? Och just nu lägger jag min empati för fattiga barn i 3 världen och folket i Iran och förföljda " folkgrupper" i världen !

                Och idag hade isen lagt sig på Vättern och även då snö ! Jaa, jag pratar inte bara med mig själv på mina runder. Idag träffa jag en trevlig dam som jag stöter på nån gång. Visade kort på barn-barn jag träffat till jul ! Och hon tyckte att han var lik mig ! Utomstående som ser kort ser nog sådant som en annan inte ser. Eller andra i släkten ? Och så fick jag stolt prata om att jag i juni fick mitt 9:e barn-barn. Och sen har jag ju 3 som " ser mig som Jan farfar" ! Hä int dåligt hä !
                     Det är väldigt kul att filosofera om allt möjligt ! Och mina rötter tänker jag på ibland som sagt ! Spännande och dom har jag med mig i nuet ! Har ni hört talas om gener ?
                   Och idag, i morse hade Longcreach i Australien + 41 grader och Churapoha i Ryssland -48 grader. Det kan ni ju filosofera över !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0