Idag mötte jag en syrier !


                      Ja, det gjorde jag ! Och han hade varit i Sverige i 2 månader. För mig som har känsla för världen, via musik o intresse för folkgrupper, bl.a. små förföljda, så var det väldigt intressant. Samtalet fördes på engelska men inte flytande ! Situationen i Syrien berörde vi men omständigheterna till asylsökandet i Sverige ej !
Vi pratade om allt möjligt annat. Mannen , 20-25 år, var mycket glad över att han och föräldrarna blivit väl mottagna i Sverige, vilket gladde mig,  och han tyckte det var vackert att titta ut från strandpromenaden mot Vätter o de små öarna !
                              Lite fakta som jag inprogrammerat ang. Syriens storlek innevånare mm är följande. Landet har 23 miljoner innevånare ! 90 % av dom är muslimer men det finns små andra folkgrupper i landet som bl.a. Syrianer/ Assyrier och Armenier . Dessa grupper är kristna och utgör 10 % tillsammans . En liten judisk befolkning finns ochså i landet men en del har emmigrerat till Israel. Jag har skrivit om dom här grupperna innan bl.a. p.g.a. att min frisörska är syrianska, hennes släkt kommer från just Syrien. Och det är ingen hemlighet att de här etniska minoriteterna blivit förföljda under historiens gång ! 
                             När jag pratade med mannen så framgick det att han var kristen ! Vi berörde inte detta mer utan skulle titta efter varandra när vi var ute på nya motionsrunder. Och utseendet , längden skiljde sig inte särskilt mycket från  ett av mina barn-barns !
 
                         Och så här var väglaget idag på skogsrundan !

                 Och solen lyste även över Askersund och enligt norsk väderseit, 10-dygnsprognos, jag titta på i morse,skall det bli väldigt kallt så småningom ! Men det var i morse det ! Det kan ändra sig kvickt har jag märkt ! Och kallast var det i Ryssland, - 51 grader och varmast i Brasilien,  + 25 grader ! Men " inga palmer i sikte " !  Trevlig helg !      

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0