Både det ena o andra ...

                        Vi börjar väl med det ena,motionsrundan. Jag går ju alltid genom hembyggdsgården ! Det är inte bara fåren o undertecknad som har det bra ! Även kajor, mest, o andra fåglar ! Går det att som hastigast  tänka ut varför ? Det är väl inte så svårt va ? Djuren har det bra och barnen ochså på hembyggdsgården. Man kan ju åka med traktortåget dit från hamnen ochså ! Och mat, glass o "limonad"  finns ! Sen kom en då hem ! Åt frukost, bara filmjölk o flingor för jag hade annat i görningen !
             O sen det andra ! Som vanligt börja jag med det här stället i stan, 5 min cykelväg från hemmet ! Det brukar alltid vara mest här till att börja med och som vanligt en ensam man , undertecknad ! ! Som gammal van blåbärsplockare så vet jag att det finns kart, halvmogna o mogna till att börja med ! Så nått " önsketänkande om" att man kan plocka alla på en gång  stämmer inte !  Jag fick slita rätt bra men förutsättningen 2 liter höll i det fina vädret ! Fina vädret säger nån, jaa, det har varnats för åska i flera veckor i området ! Här har knappt åskat den här säsongen ännu. Och det trots ständiga varningar för södra, sydvästra Svealand varje dag !  En " vederspåseit" har ju anklagats för att skrämma bort turister från Tyskland med sina prognoser som lovar ibland kraftig åska till 10-20 ? risk Hade det inte varit bättre o skriva INGEN risk för kraftig åska till 80-90 % ? Det här handlar om " typisk svensk negativism" där man vill gardera sig till 110 % !  Sverige är bra att bo i men ibland undrar jag över folket !?  Vare sig dom är "nysvenskar eller gammelsvenskar " !
                Jaa, efter dessa filosofier så avslutar jag med följande ! 2 dl i plastpåsarna, mot frysfacket framåt marsch ! Och kajorna t.ex, njuter naturligtvis av att äta av" alla insekter o kryp " som lockas dit av fåren. Jag har sett kajor som suttit på ryggen på fåren o ätit godsaker nån gång !
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0