Recept på nostalgi !?


                    Nädå , nostalgi och recept ! Jag hittar ju ständigt nya kort i nuet från "1800-tal till just nuet" ! Nuet ja ! Nog tillför det här fotot från början av 40-talet en krydda i mitt Carpe Diem ! Jag lever stundtals i det absoluta nuet men det hade jag inte gjort om denna bild inte existerat om man filosofiskt sig så uttrycker ! ! För att uppleva nuet tycker jag att man skall ta hjälp av " det som varit" ! Kineserna har som  sagts det uttrycket att dom går med " ryggen in i framtiden " alltså dom tar erfarenheterna och minnena med sig ! Och jag känner ända in i hjärteroten en känsla i nuet som är väldigt skön när jag såg kortet ! Jag kan titta på andra kort som är mycket senare i tiden och uppleva samma !
                Recept ja !
  Här kommer ett recept på knäckebröd vars skivor jag provsmakat efter boulespel nån tisdag . Det var väldigt gott !
           4 dl olda ströbröd/ majsmjöl
           2 dl solroskärnor
           1 dl sesamfrö
           1 dl linfrö
           1 tsk salt
           0,5 dl olja
Blanda alla ingredienser i en skål. Häll över 4 dl kokande vatten och rör om .
          Häll ut smeten på en plåt tåckt med bakplåtspapper. Platta ut så att det blir en tunn kaka som täcker hela plåten( använd t.ex. en slickepott) . Skär i lagom stora bitar innan du ställer in plåten i ugnen. Grädda i en timma i 150 grader. Brödet ska vara hårt och lite gulfärgat när det är klart .
                Strö gärna lite flingsalt på, innan du ställer in brödet i ugnen .
            Tyvärr regnar det just nu i Paris vilket gör att damernas grandslam semifinaler i tennis är framskjutna. Annars hade nog inte mina " filosofier" upptagit min tid i detta nu ! Och visst det är min kära mor och jag på fotot. Och det är inget som jag förtränger i mitt Carpe Diem som sagt !
             

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0