Solen kan inte göra mycket åt hur det ser ut i världen...


..men hade den inte lyst så hade det inte funnits en värld, både ond o god ! För mig är solen en viktig symbol och glädjespridare ! Och den ligger för långt borta och är för varm för att människan skall kunna " förstöra " den ! Den kommer så småningom att " förinta sig själv" och då vet vi ju hur det går med vår jord om flera miljarder  år ! Så jag försöker göra det bästa efter min förmåga att leva så länge jag kan ! Och jag inbillar mig inte att jorden kommer att bli så mycket annorlunda än den är trots " populistiska" löften om motsatsen ! Människan har både ont o gott i sig, det är bara så, så nått Shangri La,  vare sig "vi tar patent på det eller inte", lär vi knappast få uppleva. Om man försöker göra det bästa möjliga av sitt liv så har ju även andra nytta av det ! Vad kan jag som enskild göra än att hoppas att alla andra ochså har det bra " runt en " ! O nu pratar jag om männskligt värde o inte om hur mycket  pengar man har ! Jag skulle kunna bo i ett land där det var fattigare
 än vårt men där glädjen ändå spirar " i den lilla täppan " !

              Nu börjar isen spricka upp invid strandpromenaden och inga isfläckar förekommer på motionsrundan. Cykelturen igår " smörjde upp stativet " så det var lättare o gå idag ! Lite stelare i ryggen har jag blivit i år, höften är som vanligt, ungefär . Jag är ju i bra schick för min ålder, klagar inte på något, men yngre o yngre blir en ju inte ! I dag var det väldigt tyst i skogarna, inte så mycket fågelljud !

                 Här ligger det nog några snokar o sover, ganska stela oavsett ålder ! Det här med växelvärme ni vet !?. Om man har sett nån orm nån av de första dagarna på vårkanten " i det fria" så ser man ju hur "påfallande långsamma" dom är! Har inte fått upp värmen ! 
                         I morgon börjar kvalserien till Elitserien i hockey. Örebro möter Leksand hemma o Djurgården Rögle borta. Djurgården o Örebro håller jag på men jag tror att Timrå o Djurgården återfinns i elitserien igen nästa år ! Det är mycket sport nu av olika slag o säsongerna går in i varann. Och Carpe Deum kan man göra på olika vis. För mig är sport ochså spänning o entusiasm bland mycket annat !
                      Och i morse var det + 3 i Askersund, -37 i Verkhougansk i Ryssland och + 34 i El Chautz i Mexiko ! Det är bara o konstatera vilka domedagsfrofetior som än gäller !  Nu pratas det mycket om hur milt klimatet varit höst, vinter. Att det var väldigt lång vinter o kallt de 2 förra vintrarna, särskilt den ene, är redan glömt !? Det har med lobbyism o göra tror jag. " Domedagsreceptet skall gälla till varje pris" !?
             

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0