Sport,sport,sport o åter sport !


           Om nån tror att " jag kolat vippen" så visar ju detta inlägg att det inte är sant ! Som sagt var Carpe Deum ! Det har jag gjort i helgen ! Bl.a. sagt farväl till skidsäsongen ! Dock går ju hockeyn o bandyn ? in i vårsäsongen nu för tiden ! Fotbollssäsongen började väl senare förr ? Handboll o basket räknas väl ochså in som " vintersporter" ?
                           Skit i vilket ! Hur som hellst har jag glatt mig åt att Azarenka o Sharapova, mina favoriter, gjorde upp i finalen i Indian Wells. Azarenka är för närvarande helt suverän och vann turneringen. Jag tror hon har vunnit 24 matchen i följd. Oj, vilka kämpar dom här 2 damerna är ! En annan kämpe som jag diggar i tennis är Roger Federer som ochså vann i Indian Wells efter att ha slagit ut Nadal i semin ! Och sen slog Roger servekanonen Isner i finalen ! Och en annan Schweizare, Dario Cologna vann världscupen i skidor och den avslutande minitouren i Falun ! Min andra utländska idol i skidor Justina Kowalscuk blev tyvärr 2 i världscupen efter Marit Björgen som även vann minitouren.. Jag vill där påminna om att min svenska idol i sammanhanget, Charlotte Kalla bara är 23 år, Björgen 32 ! Så Kalla har sina bästa år framför sig enligt expertisen . Jag tror Justina är 29 ! O Myrer vann slalomcupen  ! Och svenskarna o svenskorna har fint förspänt i just slalom inför framtiden, många unga ! Sen får en naturligtvis tacka Anja för lång och trogen tjänst ! Och Aik slog ut Luleå i sm-slutspelet i hockeyn. Starkt gjort mot seriesegrarna ! Örebro " lunkar" numera fram i ishockey ! Formen försvann i hockeyallsvenskan mot slutet och den har inte kommit tillbaks i kvalet till Elitserien ! Djurgården håller jag ochså på ! I kväll spelar dom på Hovet mot Leksand. Varför jag håller på Djurgården ? Det har jag gjort sen Tumbas tid !
                             Jag har säkert glömt nån " euforisk " upplevelse. Men i morse hade Askersundblott några plusgrader, Cambridge Bay i Kanada- 34 och Tiapehaula i Mexiko + 25. Solen lyste på min motionsrunda idag men det blåste mer än vanligt, nästa som det kan göra på Österlen ! så " vinterkläderna " kom till pass. 

 O sen fungera inte Nordeas databas så jag får handla imorgon. Pengar går ju inte o ta ut heller då på bankomaten !
 O sen förundrar jag mig ibland över dagens ungdom ! Närke har ju en fågelsjö inte så långt från Örebro som heter Tysslingen ! Där samlas vid denna tid på året tusentals svanar. Men mot dessa fåglar sköt några pojkar raketer vilket resulterade i panik bland svanarna som trampade ner varandra. Och fastnade i trådstaketet ! Pojkarna flydde platsen men svanarna återvände efter 3 timmar ! Polisanmälan lämnas troligtvis in ! Källa SR-radio P 4 Örebro. Och det är rätt skönt att ha datan på " sparläge" på helgerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0