Vad har vi att bjuda på idag då ?

Jaa, att vara livsnjutare innebär ju inte bara " vin, kvinnor o sång" om man så får säga. För mig som livsnjutare gäller det att hitta dom spännande sakerna i vardagen ! Bl.a. då som att idag, för första gången i år, cykla 8 km till Tjälvesta-Snavlundas naturreservat och där ta en runda på 2 km ungefär. Så nu blir det foton från området

              Här är för smått att läsa ! Men på ett naturreservat får man inte plocka något, inte fotografera fågelbon, ej skräpa ner mm. Låta allt ha sin gilla gång, inte röja inte hugga . Låta omkullblåsta träd ligga ! Innan har jag ju berättat att området är ett isälvsområde med sällsynta växter t.ex., naturligtvis fridlysta. Området är ochså beskrivet av Carl Von Linné m.fl. !

          Även björkar ger dom sig på bävrarna ! Och nånstans i området ligger bäverhyddan. Eftersom jag vet var den ligger så hitta jag den fort. Där var fortfarande lite is men bävrarna går inte i ide utan är i farten året om men vid stränga vintrar är dom väl mest i hyddan ! Skall man se en så skall man ha tur. Jag har inte sett nån ännu men när dom slår med svansen i vattnet hörs det högt o ljudligt ! Det har jag hört ! En riktig " plasksmäll ".

            Nu är det ju inte grönt o fint ännu och då är det naturligtvis ännu vackrare ! Men hackspettarna hade börjat hacka så smått o skrika nån gång men det blir mycket mer av om en månad. Det här hackandet är ju väldigt ihärdigt och jag tror att det har med  kommunikation, revirintagande o varning att göra ? Ormar var ju för tidigt att se. Här är naturligtvis gott om snok ! Har sett en ! Skall man se nått djurliv skall man nog cykla hit när gryningen kommer och sätta sig stilla nånstans, skyddad !

                    En dag i veckan, och då skall det inte blåsa o regna, tänker jag cykla hit o fira vårens ankomst. Och då får man ju se hur det blir grönt undan för undan ! En väldig massa vitsippor brukar det bli i april !
                 
                           Vad var det med Oskarshamn i går som bara behövde ta en poäng mot Rögle för att ta sig till kvalserien i hockey. Förlora med 7-0. Så Rögle gick vidare på bättre målskillnad än Malmö som vann över Västerås. Och i morse var det + 8 grader i Askersund, - 38 i Moriusaq på Grönland o + 35 i Port August West i Australien. Och i morgon blir det fika på em med Spf-kompisar och motion dessförinnan  !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0