Kanske ungefär 8 km från Örebro och ett " stenkast" från Gällersta...


                    Vadå ? Joo, Örebro-travet ! Där gick gårdagens V-75 och det tittade jag och en av mina svågrar på, Erland ! Han kom från Hjo och hämta mig för färd vidare mot travbanan cirka 4 mil från Askersund ! Vädret blev inte så dåligt som det " predikats om " ! Men blåsigt o kyligt ! Och det var en väldigt trevlig travbana. Fin byggnad o bana o service ! Bänkar var utsatta o eftersom vi kom tidigt så fick vi en som stod mot byggnaden. Och med utsikt över målgången, nära inpå oss. O sluttade mot banan gjorde det så vi såg bra ut över området !
                Ingen av oss har varit på Örebro-travet förr. Och jag hörde aldrig talas om nån travbana i området när jag växte upp i Örebro på 40-talet ! Gällersta ja, det är min farmors " område" där jag lekte som barn !
                          Vi spelade inte för så mycket precis, några hundra , trehundra per man, nånting ! Några storspelare är vi inte precis ! Det är det sociala som är viktigast och spänningen , i detta fallet ochså att se något nytt !
                         Det var favoriternas v-75 omgång ! En 6 gav 21 kr ! så det blev jackpot till den x-tra v-75 avdelningen på Åby på torsdag ! Och vi tänker göra det här till en tradition likväl som att gå på stochampionatet på Axevalla i juli. Där har vi varit åtskilliga gånger, långt över 10 ggr tror jag !
 
                       På fotot ser ni målgången, runda tavlan. Innan tävlingarna börja så var det uppvisningar med islandshästar ! Syns en på fotot.  Det var fina hästar som kunde "springa o studsa" på olika vis. Islandshästen härstammar väl från vikingatiden skulle jag tro ! En fantastisk ras är det i varje fall ! Ganska små men välbyggda !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0