Nu får vi se om jag kan få ihop det !


         Den här mannen , järnvägsbyggaren Nils Ericsson( bror till John Ericsson), gick jag förbi både när jag kom till Stockholms central och åkte hem. Det lustiga var att jag fick syn på att han hade hörselskydd ( röda) på sig. Många var så stressade att dom inte såg detta ! Dom bygger ju om mycket i Stockholm och på centalen så någon har väl tyckt att Ericsson behövde dessa skydd !

       Vi var ju ute o gick o på lördagen gick vi ner till kajen på centralbron, man kan säga mellan Gamla stan och Södermalm där det bl.annat låg 3 st örlogsfartyg från Nederländerna ! Dessutom var det en väldig fart på många sightseeing båtar ! Vädret var ju bra hela tiden men kyligt i vinden när solen var i moln ! Framför oss ser vi Riddarfjärden !

               Här har vi ett foto från gamla stan. På en del gator var det mer folk och många utländska språk pratades o japaner for o fota som vanligt ! Sen gick vi ner till en båt som heter Flyt och ligger nära Södermalm i vattnet ! Gamla stan i ryggen o Södermalm i kiken !

             O här var vi och åt en god middag vid 16-tiden efter att som sagt strosat omkring både på Södermalm, i gamla stan och på Centralbron !

               Så här ser det ut på gården där hotellet ligger. Gammaldags stuk med kullerstenar ! Via porten kommer man ut på gatan. Hotellingången syns inte, är till vänster ! Och det är många av personalen som är kvar sen vi bokade rum för ca 8-10 år sen för första gången ! Det är många leenden som utväxlas en hel del pratande " o slänga käft " ! Nämnas kan att hotellet från början var ett bryggeri i mitten från 1800-talet, nått sånt ! Sen har det även varit ett hospital, kanske då under den tiden när spanska sjukan grasserade bl.a. ?
 
             Och på söndan for vi till Sovalla för att bl.a. se elitloppet, Sveriges och ett av världens mest kända travlopp ! I år var det 29000 på plats ! Vädret var fint som synes och stämningen god. Vid vårt bord satt 3 trevliga finländare från Sankt Michel. Det ligger i östra Finland har jag förstått, " mot Ryssland till" ! Dessutom hade vi sällskap av en trevlig dam som av barnen o mannen fått i morsdagspresent att gå på elitloppet. Men hon var en av delägarna till Goops Quarcio du Chene ! Så nån novis var hon inte ! Och hon for omkring o fota hästar på banan när dom värmde upp och det var fullt hålligång. Och mycket skoj blev det o i Gällivare var hon född en gång i tiden ! Vill ni se henne på bild ?

        Hi hi, tji fick ni ! Och sen i går fick vi åka hem efter en trevlig helg ! Och vad var det sista Lars och jag gjorde, jo beställde rum till nästa år ! Till tjejernas förtjusning, ja bl.a. dom i receptionen som alltid blir glada över att se oss !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0