Vilket väder o vad kul !

Måtte det bli lika varmt hela sommaren tycker undertecknad som aldrig har obehag av värme liksom av vinter o snö ! ! Och idag var det annat på gång ! O i morgon är det annat på gång ! O på fredag !

           Så här trevligt har vi haft det idag , mina SPF-kompisar o jag ! Vi har nämligen firat pensionärsföreningens 35 års jubileum med middag på Festgård inte så långt från Skyllbergs Bruk. Festgården ligger fantastiskt vackert nära en sjö. Där kan man hyra stugor o planera sitt eventuella bröllop t.ex. Middagen var superb, nästan som ett" julbord" ! Och vi blev underhållna av en dam , kantor som spela på klockor, liksom på små kyrkklockor. Tydligen en av de få i Sverige som kan denna svåra konst ! Hon höll klockorna i handen, plocka upp dom från ett bord med filt på, knyckte till, fick ljud, la ner dom o tog upp dom o.s.v.. Stämda i tonarter ! Dessutom spela hon på dom när dom låg ner på bordet med trumpinnar med " stoppning" på änden !  Det var väldigt vackert o stämmningsfullt. Det här sättet att spela på är mest vanligt i England o USA, sade kantorn som precis själv fyllt 35 år !

              Vackra omgivningar som sagt. Småsjöar är det gått om i Närke. Det småsjötätaste området i Sverige är i Tiveden/ Laxå området ! O Sara Sjöström, vilken tjej ! Fantastisk simmare som ännu bara är 18 år !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0