Det trodde jag inte !

I vattnet o kring strandpromenaden i Askersund så fanns under flera år bland änderna en vit förrymd anka i samma storlek. Påstods från början var en " albino". Men jag träffade 2 äldre damer strax efteråt den visade sig varav den ena pratade om att den rymt från dotterns gård i närheten. Den verka faktiskt ta hand om " ledningen " i flocken och naturligtvis var den ganska tam o orädd. Tyvärr så blev den dödad o uppäten  av en katt inne på en gård inte långt från promenaden !
                  Jaa, tänkte jag den kan väl inte ha genererat några änder med vitt inslag ? Går det även ifall fåglarna är kusiner ? O sen har jag avfärdat tanken !
                Men döm om  min förvåning idag när denna anka, and dök upp bland de andra änderna nere vid strandpromenaden när jag gick min motionsrunda i dag. Om det är en hona eller hane vet jag inte !
              Och jag blev som sagt var väldigt häpen ! Men så erinra jag mig att en gång för länge sen så tappades en last med ankor i vattnet utanför Simrishamn. Och i ån i staden fanns o finns alla möjliga färger på änderna som var, är där året runnt, stationära !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0