Nu gör vi ett besök i Wadköping..

På min vandring längs Svartån passerades ju stadsdelen Wadköping ! Denna stadsdel är uppbyggd av gamla hus i Örebro som fraktats dit ! Alla som läst eller sett Markurells i Wadköping på tv t.ex. förstår då att namnet har myntats av den berömde författaren Hjalmar Bergman som var Örebroare ! Några som läser detta har kanske besökt Wadköping och ett besök rekommenderas eller hur ?
         I Wadköping finn det ett Hjalmar Bergman museeum. Här har jag varit flera ggr och i den här fåtöljen satt författaren o rökte sina cigarrer ! Bergman hade ett ganska tragiskt livsöde och vill man veta mer om honom så är det bara att googla !
                   Och jag hälsade på även " en annan gammal god vän"
                  Kronblom har ni väl hört talas om ? Han är ochså Örebroare !  O varenda gång jag går in i rummet så börjar han snarka ! Det är sant ! O svärmor sitter där o ser måttligt road ut ! Frun Malin då ? Jo hon står vid spisen längre till vänster o donar som vanligt ! Men det verkar som hon är ganska nöjd med tillvaron !
 
                All right ! Man kan ochså besöka en madame som var född I Örebro. Cajsa Warg berömd för sin kokbok ! O den skrevs på 1700-talet ! Men på detta foto " vilar hennes anda " !
            Så såg det ut ungefär i Kajsa Wargs kök från anno dazumal ! Det här ett foto från 2007 men det förändrar inte saken. Jag var inne o hälsa på även nu !  Ja som sagt ! Hälsa på i Wadköping om ni kommer till Örebro !
                      Det finns ju åtskilliga kändisar som bott eller är födda i Örebro ! Förutom  undertecknad, hi,hi, o de 3 ovan så har vi bl.a.dessa ! Pernilla Månsson-Colt, Martin Stenmark, Torsten Ehrenmark, Orvar Bergmark, Hasse Borg, Katarina Taikon, Ulla Billkvist, Ronnie Peterson, Stig Blomkvist, Erik Rosenberg, Fredrik Ekblom ( inte släkt), harald forss. Jag kommer inte på fler men det är många mer ! Mannen på fotot är " kändis" från Umeå !
                   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0