Vad vurmar ni för ?

Jag tror det är rätt bra att vurma för nått. Nu räknar jag bort " självklarheten klanen" som jag vurmar för varje dag ! Att vurma för nått är nog lika bra som att " reta upp sig för att lätta på trycket " enligt min åsikt !
Det är mest " när man ser sig om i världen "som jag får in vurmkänslan ! Jag har i många år vurmat för bl.a. judar, romer, syrier/ assyrier m.fl förföljda folkgrupper helt enkelt ! I Sverige är det väl bättre på den fronten ? Det måste vara litet djup i vurmandet, tycker jag. Inte vurmar jag för politik t.ex. Vurma för sport ? Nää, men sport är spännande att se på och ger entusiasm !
I Örebro träffa jag en Iranier som informerade om Föreningen för Demokrati och Mänskliga Rättigheter i Iran ! För Irans förtryckta FOLK har jag vurmat i många år. Irans regim är en av de värsta i världen enligt min o andras mening !
Och av nån anledning träffa jag 2 Iranskor/ Persiskor när jag var och handla idag. Den yngste kunde ingen svenska verkade det som och den äldre perfekt sådan. Du föstår ju att vi inte stöttar regimen sa damen , annars hade vi inte varit här ! Och det kändes bra att berätta om att jag stöttade Föreningen för demokrati och mänskliga rättigheter i Iran ! Det kan man ochså göra med nån hundralapp när man känner för det !
 Iran och Irak blandas ju ihop ibland ! När det gäller länderna så är Shiamuslimer den största gruppen och regimen i Iran är shiamuslimsk. Men 60 % ca av befolkningen i Iran är etniskt perser o inte araber. Perserna tillhör de indoeurpeeiska folken. Det går att se skillnaden på utseendet mellan araber o perser, tycker jag. 
              Vi får väl ha en höstbild idag ! Den är tagen på hembygdsgården ! Vädret ja ! I Sverige har vi ju 4 årstider ! Det får vi ju dras med vare sig vi vill eller inte ! Och hur kan det vara att vi bor här uppe ? Jaha , det var värmen som gjorde att inlandsisen försvann och att våra förfäder kunde bosätta sig här ! Tål kanske att tänka på i dessa " domdagstider " ? O detta bestämde vår JORD och ingen annan " vare sig apa , människa eller automobil " !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0