Ränderna går aldrig ur ...

            Ränderna går ju aldrig ur har jag säkert tänkt när jag med mina barn och svåger på 70-talet fångade vattenödlor o dykarbaggar mm i Margretekärr i  Simrishamn ! I den här dammen , inte så igenvuxen som nu, fångade Rolf, Sven-Arne , undertecknad, och nån annan nån gång, grodor, vattenödlor o "allt annat levande". Dammen  fanns i farmors trädgård på Björneborg i Attersta by i Gällersta socken 1 mil söder Örebro ! O på 40-talet var det ! Alla har vi förhoppningsvis " vårt alldeles egna smultronställe " här i livet där vi växt upp !
Om det är slumpen vet  jag inte men när jag kommit en bit in i min morgontidning möttes jag av följande rubrik - Morgonpass längs Svartån-. Vem har  just skrivit om att motionera längs Svartån för några dar sen ? Vad vi ser på bilden ? Joo, om jag börjar att motionera vid Örebro slott t.ex. och går längs Svartån östrerut så kommer jag till detta fågelparadis Oset där Hjälmaren börjar. Och på Naturens Hus i närheten kan man ju på återvägen äta något om man så önskar ! Ganska lång runda kommer det att bli !
  Och för dom som inte vet det så är Hjälmaren Sveriges 4:de största insjö ! En sjö som inte alls är så djup som Vättern ! Mera Vänerlik !?  Hjälmaren är berömt för sin gös som bl.a går på export till länder söderut, som Italien t.ex har jag för mig ? Fotot här är från 2010 på sommaren då jag och mina kompisar Ann-Marie o Rolf var på väg till Vinön där vi botaniserade o drack kaffe bl.a. Är man det minsta intresserad av " anfaderns liv  anno dazumal" så är det bara att googla !
              Mer då i nuet ! För min del är nuet " inte bara just idag " som sagt ! Vad är en dag av en 74-årings liv, Som en nysning ! Med den " nyfikenheten " och livsviljan jag har så tillhör allt nuet ! 74 år är som en nysning i människans vistelse på jorden ! Och jordens ålder är som en " nysning i universum "   I dag blev det för första eller andra gången sen i våras ingen boule p.g.a. regn. Så inte kan man påstå " att vädret varit så uselt " i det här området !
                        O i kväll börjar Campions Leage ! Och Örebro hockey spelar borta mot Asplöven i Haparanda ! Och Asplöven slog sensationellt Leksand här om dagen !  Så inget är givet i den serien. O Örebro sport slog Kalmar borta igår i allsvenskan i fotboll. Är det början " på återtåget " ? 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0