Har man inget annat för sig..

          Så kan man ju åka på ormsafari ! Och det med en egen bild som jag tagit förra året. Jag tittar alltid efter ormar när jag motionerar o är på utflykt ! Jaa, jag är intresserad av ormar ochså ! Och på 40-talet fanns det väldigt gott om huggormar på farmors tomt utanför Örebro ! På sommaren bl.a. blev det stövlar på när det behövdes ! Eftersom det ochså fanns en ankdamm på tomten så fanns det naturligtvis även vattensnokar ! Och ormen på bilden är en vattensnok ! I Sverige finns det ju 3 arter,den giftiga huggormen, vattensnok och hasselsnok ! I Sverige är vi ju förskonade från det mesta, o då många stora reptiler , krokodiler , boaormar o allt från gröna mambor till glasögon ormar, typ ! Jag vill inte tänka på " gnällandet om vi skulle ha sådana här ", konstaterar undertecknad ! Dom här arterna som vi har i Sverige är numera fridlysta och antalet minskar ! Men det slås nog ihjäl en del ändå o då blir nog t.ex. vattensnoken tagen för en huggorm ! Och ormen på fotot var bara halvvuxen ! Längs starandpromenaden i Askersund finns det vattensnokar bland stenarna, men det är svårt att få syn på några.
              Och vad är det här för orm ? En hasselsnok kanske ? Nää, ibland undrar jag om alla vet att detta är en ödla, kopparorm/ödla eller ormslå som den ochså kallas ! 3-4  dm ungefär är dom väl ! Fullständigt ofarliga, rädda så dom tappar svansen ibland, självförsvar.  Men har man ormfobi så är man väl rädd för allt som slingrar sig !
                   I Australien har dom väldigt giftiga ormar, kommer inte ihåg namnen, och väldigt giftiga grodor ! I en del städer till  och på villatomterna bl.a. Det ni ! Prata om att vara "förskonade" från mycket i Sverige ! Nää, det skadar inte att se sig om i världen för att förstå hur vi har det i vårt land !!! Och fotot ovan har jag ochså tagit ! Och numera kommer jag bara att visa foton på ormar som jag själv tagit, annars är det väl inte "nån sport "! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0