Jaa, så är det !

Ibland, nån gång kan jag få nytta av mina skriverier om delar av mina kära rötter ! Skickar foton, Gun !
        Det här fotot har ju inte med mina rötter o göra men som världsmedborgare tycker jag om " alla människor utom de suspekta ledarna och de  i minoritet extremister som följer i deras fotspår " Och idag kom jag att tänka på att för snart 15 år sen  firade jag i förväg min 60-årsdag i Turkiet. Och när jag mötte " mina turkiska bröder " på gatan iförd denna huvudbonad fick jag bara leenden o bugningar ! Jaa, jag var på semester på en badort jag glömt namnet på ! Och fotona hittar jag inte därifrån. Med mig på färden följde delar av klanen . Barn, barnbarn o då undertecknad o farmor Signe !
                Jag tillhör inte dom som " snyftar av nostalgi " över mina minnen. Jag använder av mig av dom i nuet " vare sig jag fångar grodor i farmors damm utanför Örebro eller reser till Turkiet " ! O vad som än händer står jag för detta ! Det vet ni NU om inte annat !
              Och idag har jag ochså varit ute o cyklat.Det är säkert "en del som tycker att jag gör ofta" , det bjuder jag på. Jag cyklade till Edö och marken jag stod på ärvdes på 1300-talet av Heliga Birgitta och hennes son ! Och på andra sidan vattnet tittade jag på Stjernsunds slott som ochså tillhörde Heliga Birgitta. Sen övertogs det av Vasaätten ! Och på 1800-talet köpte Carl den 14 Johan slottet. Numera sköts slottet av svenska staten, nån stiftelse eller liknande !
           Jaa, här har vi slottet ! Jag lovar liksom på den andra bloggen att jag  skall cykla ut till slottet o ta flera bilder när jag känner för det ! Ganska snart känner jag !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0