Jag skall bena ut lite saker !

Jaa, eftersom jag med "stor övervikt "  är en positiv person, så  har jag alltid Positiva klubben som kategori ! 
            Nu skall vi åter prata om att det inte " är nått märkvärdigt " att vara brunögd ! 90 % av jordens befolkning är brunögda !  Fördelningen i Sverige vet jag ej, det skall jag ta reda på. Jag själv, barnens mor, barnen o barnbarnen är till, 95 % nått, brunögda trots att 3/4 delar av , mödrarna, svärdöttrarna, till mina barnbarn varit blåögda !
Min morfar var blåögd, farmor blåögd, farfar blåögd, mormor brunögd.
Mina barns Morfar brunögd, mormor blåögd, farmor brunögd, farfar blåögd.
 Vad man här kan förstå är  att brunt tar över väldeliga. Jag vet att jag sa när de yngsta barnbarnen av 9 var födda , nån skulle väl kunna få bli blåögd. Det har blivit nått "mellanting " på de 2 sista ,typ ! Skall hälsa på dom snart i " södern" !
            Och som sagt, det är" inget märkvärdigt" att vara brunögd ! Men det intessanta för mig är när det gäller släktforskningen, dom andra 75 % har jag koll på, är som sagt områdena i Europa. Och oklarheten över var kvinnorna kom från 2 släkter, min mors mormors och min mormors farmors, kom ifrån innan 1800-talet ! Bodde dom på samma platser även då ? Och ochså, vilka var ursprungligen katoliker ! Konverterat ? Herrarna Geuken i dessa familjer är jag ju klar över, deras ursprung från Nederländerna !
               Undra får man ju ! Det synd att man inte är kändis ! Då hade man kanske fått åka runt på "andras bekostnad " o få reda på" VEM DU VAR " Jag syftar naturligtvis  på programmen i tv som hette " VEM TROR DU ATT DU ÄR " Där fick ju människor bl.a reda på saker ang. släkten långt tillbaks. Betydligt längre än uppgifter om årtal o födelse o platser som jag hittat på 1800-talet !  Hur var det på den tiden är nått som jag ofta fantiserar om !  Jag har ju t.ex. räknat ut att min mormors farmors föräldrar lydit under Napoleon om dom bodde i Kölnområdet även då !
              Mormor Maria Geuken/ Lander är på kortet 15 år gammal ! Kortet är taget på besök i Berlin 1908 ! Min mor Birgit Lander/ Ekblom är på fotot i 18-20 års och då taget omkring 1935, nått sånt i Stockholm ! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0