En härlig dag på Medevi Brunn !

             Igår var jag och 3 av mina kompisar på Medevi Brunn ! 15 km norr Motala. Vid riksväg 50 ! Bor man i Askersund som vi gör då är det  långt till Medevi. Och då har man varit där flera ggr. Och vad fint där är ! Och det här är väl nästan den mest kända hälsobrunnen i Sverige, grundad av läkaren Urban Hjärne och friherre Gustaf Soop 1678 ! Det går att läsa mera på Google !
  Det börja med att vi drack kaffe vid 14-tiden ! Och kl 15 började brunnsorkester sin nästan dagliga sommarkonsert som gjorde att man kunde fantisera om hur här var på t.ex 1800-talet ! Punch, verandor,  cigarrer, vackra damer med lång kjolar. Men det var inte bara noblessen som fick vara här o kurera sig, Även för de fattiga byggdes t.ex ett lasarett  har jag förstått !
 Det var gått om folk på eftermiddagen och till många barns förtjusning rusa en igelkottsunge omkring bland borden för att få sig en smakbit ! Och även hans större arma moder ? visade sig nån gång på avstånd. Hade väl fullt sjå med att hålla reda på sin telning !?
              Jaa, vilka vyer här på Medevi Brunn ! Gamla hus, grusgator, gammalt apotek, restaurng, hotell, stugor att hyra mm. Det är inte svårt att få in en annorlunda tidigare epok i fantasin ! Sen hörde vi ochså på kvällsmusiken vid 19-tiden. O åt goda smörgåsar ! Men grötlunken hoppade vi över, den började inte föränn vid 21-tiden ! För dom som aldrig varit här rekommenderar jag ett besök ! 
   Och på hemvägen gjorde vi en avstickare ner mor Vättern inte långt från Medevi hamn !  Och vem kunde motstå att ta det här fotot ! Inte jag iallafall ! Som sagt, det finns många vackra smultronställen i vårt vackra land !  Men det gäller att hitta dom, vare sig dom finns mellan " Korpilombolo eller Baku " eller ej ! O få ett favoritställe ! Ofta anknytet till barndomen ! Men att se på andras ger ochså tillfredsställelse ! Om man inte blir " hemmablind " !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0