Jag är intresserad av vad som händer i övriga världen !

Och jag försöker ta reda på så mycket om olika länder, särskilt de som är i fokus ! Vi kan ju börja med Irak där vi trodde allt att allt skulle bli bättre när man störtade Saddam Hussein ! Som jag tyckte var bra att man gjorde ! Men det hjäpte inte att " bomba bort diktatorn " ! Det ändrade inte  landets struktur. Bl.a. svårigheter p.g.a  religiösa motsättningar som resulterar i extremism o fiendskap ! Ständigt hör vi talas om bilbomber o självmordsbomber som numera drabbar landet igen ! Denna månaden har t.ex. 600 människor omkommit av detta ! Och FOLKET blir fattigare o fattigare !
                 I Syrien finns liknande struktur. Men Saddam Hussein tillhörde den Sunnimuslimska minoriteten. El-Assad, ledaren i Syrien tillhör en religiös minoritet som heter Alawiter. Dessa står enligt uppgift närmast Shiamuslimerna. Men i Syrien är Sunnimuslimerna största religiösa grupp ! Och Sunnimuslimerna är den överlägset största riktningen i den muslimska världen ! Och deras ledare har en hårdare tolkning av Sharialagarna, hårda ,grymma straff,och mycket av aggressiviteten riktar sig mot västvärldens kvinnosyn och sätt att leva !
                       Så enligt min mening så löses inte problemen genom att skicka missiler mot ett land ! Och dom som ständigt får lida är FOLKET som är lika mycket människor som du och jag ! Och som i övriga världen finns det väl både vänster-och högerextremism i Arabvärlden. Och har folket i Syrien någonsin lidit som dom gör idag  oavsett diktator eller inte. Och vilka grupper tillhör revolutionärerna ? Vilka är det som västvärldens ledare stöttar egentligen ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0