Det är inte helt lätt att slåss mot negativistiska väderkvarnar !

Och mot populister o lobbyister som alltid vet bäst ! Vare sig det gäller vädrets uselhet i framtiden eller landet Sveriges uselhet i nutid !  Men det går lätta o genomskåda ! Så då får vi väl koppla av Sverige o tänka på världen i övrigt där de flesta folken har det bättre, eller är det kanske sämre ?
      Idag har jag 2 positiva saker att prata om för världen i övrigt ! Svenska folket har väl nog med att påpeka elände ! ?
 Då börjar vi med WTO, Världshandelsorganisationen ! Den har rott en reform om förenklade handels procedurer i hamn ! 160 länder står bakom detta !!! Och avtalet syftar till att minska kostnaderna för gränsöverskridande transaktioner, alltså export o import av varor och  tjänster !  Jaa,  det är inte svårt att begripa vad det betyder för Världen i stort o för dom länder som är beroende av export t.ex. !
       Jag har en sak till som är positiv att komma med " Gud mig bekomme " ! OECD, Den ekonomiska samarbetsorganisationen menar att det finns tecken på ett alltmer gynnsamt läge för nyckelmarknader,. tillväxten stärks i de flesta utvecklade ekonomierna i världen ! Och denna ökande trend finns bla. hos  Japan, USA och Storbrittanien ! Och i Eurozonen tyder OECD:S ledande indikatorer på stärkt tillväxt i Tyskland och  en positiv utveckling i Frankrike och Italien  ! Oavsett typ av regering !
 Alla tiders kanske även för ett så " uselt o orättvist " land som Sverige där Ingenting verkar bra om man får tro på media o negativa insändare ! Men jag blir nästan förbannad ! Hur kan man hålla på " o baktala sitt eget fädernesland " på detta vis ! Det slåss jag mot och jag genomskådar varför !!!
     Ja just det ! De här " rika människorna som fördärvar för de fattiga " ! Läste att den rikaste och många fler rika betalar en massa skatt ! Den rikaste betalar 207 miljoner i skatt och det måste ju bli miljarder om man tar med de andra rika ochså ! Detta går alltså till statskassan ! Och en del av den enorma summan kommer ju ochså de  "många  fattiga " till del ! Kan det vara nån nackdel " i landet där alla skall ha det lika bra " !  Och kanske vi nån gång skall prata om den gruppen i Sverige som är störst, medelinkomsttagarna !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0