Det är lite elakt förtal, tycker jag !

Jag har ju en devis som lyder " fötterna på jorden o armarna mot himlen " ! Försöker se välden i alltets perspektiv även utan inblandning av t.ex. politiskt käbbel som är genomskådbart ! Delvis beroende på att vi är " 7 miljarder viljor " på jorden och att de flesta debatter inte hittar " den absoluta sanningen " beroende på detta !
                 Jag är ju mycket glad att jag kan tillgodogöra mig världsmusik utan att blanda in politik i den !
Elakt förtal var det ! Världsmusiken innehåller ofta inslag av moll och vemod, gamla traditioner ! Bl.a. både den Grekiska och Persiska ! Med den stabila grunden jag har så blir inte jag deprimerad av att lyssna på denna musik som behagar många fler männislor än vi är i Sverige ! Om jag nu hade " gått under " av att lyssna på denna musik, även t.ex kyrkomusik från 1500-talet så hade jag nog inte skrivit detta ! Jag njuter av denna musik lika mycket som dom som lyssnar på Kinesisk avslappningsmusik som inte bara går i dur !
           Jaa, just nu när jag skriver detta så lyssnar jag på den Iranske sångaren Salar Aghali, uppfostrad o utbildad i traditionell Persisk musik ! O blanda inte ihop världsmusik med politik ! Ofta har den betydligt äldre traditioner än den svenska spelmansmusiken ! 
         Och i och med detta musikintresse så lär man sig ochså en del om dessa länders historia o kultur ! Och jag tror inte vi i världen som lyssnar på denna musik är ett dugg mer deprimerade eller negativiserade än det svenska folket !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0