Det här med vita jular !

Jag tycker ju vare sig jag är hemma eller borta att en vit jul ger betydligt mer julstämning ! Och vem kommer inte mest ihåg de vita jularna ! Dom överväger där jag bott som barn o tonåring ! När det gäller södra Sverige , Skåne där jag bott i 45 år ! Frågetecken ? Kanske vit jul vartannat år ?
      Jag har naturligtvis  en del bildbevis sen i 2005 då jag flyttade till Askersund ! Men inte från åren 2005 och 2006 ! Sen skaffade jag mig min utmärkta kamera ! Men dessa 2 år ser jag på statistik från SMHI att det med  en del säkerhet inte var några vita jular ! Stort över medeltemperatur dagarna runt jul ! 
      Askersund ligger ju inte långt från Götalandsgränsen ! Men från år 2007 har jag bildbevis om det har varit vitt julafton eller inte ! Och ang. detta kan då ingen "slå mig på fingrarna " ! vare sig jag går under namnet besservisser eller ej ! Men skall man kallas för besservisser när man har fakta o tar reda på saker o ting för att ständigt slippa behöva  "springa med i buffelhjordar utan kunskap ". typ !
       2007 var det bara lite vitt på marken ! Men dom andra åren t.o.m. 2012 har det varit snö, vitt på julafton i Askersund ! Om det inte är nån som tror mig så välkommen hem o se på mina foton ! 
           Och i Askersund har de tre sista vintrarna tills nu varit ganska rejäla ! Med olika början o olika slut ! Och isarna i Askersund vid strandpromenaden har man kunnat gå på nästan varje år !
              Och att ha kunskap om mycket o fakta o facit på det förflutna kallar jag inte att vara nån besservisser ! Jag skulle kunna kalla dom, oavsett vilka, som hävdar saker o ting utan facit som  "ödesmättade negativistiska besservissrar" , typ ! Kom hem till mig så ska ni få lära er en hel del om Sverige o övriga världen utan o ta ut elände i förskott !
               Det här fotot är faktiskt taget den 2/11 2006 ! Då Kung Bore var på några dagars besök. Det är min gode vän Torsten på bilden, plats Tiveden . ! Tydligen köpte jag min kamera det året på hösten ! Och har nog varit bortrest till jul det året, åkt ner till " södern " ! Och det var nog ingen snö i Simrishamn ! Det stämmer , tittade på foton från mitt besök där ! Ock med all säkerhet inte heller i Askersund till julen !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0