En bra dag hittills !

Har ingenting att klaga på ! Det verkar ibland som om gnällandet ökar hos folket ju bättre dom har det ! Och man kan fundera över som sagt ordet mänsklighet ! Är det en gyllene regel " att alla människor skall vara lika bra som jag själv är", typ efter deras situation eller bakgrund,betittad från min piedestal !?
      Idag tog jag en motionsrunda norrut mot stadsgränsen ! Det här är riksväg 50 som börjar i Motala o slutar i Söderhamn : Går via Örebro , 45 km norr Askersund ,upp i Dalarna och sedan vidare ! Och en bit härifrån viker jag av åt sydväst ! Och motionen gick bra med små snabba steg, nån slags gående spinning, och kroppen klarar det, höften o knäna t.ex., och hjärtat som jag ger positiv feedback till med orden " o vad du slår bra o jämnt "! Jag har som sagt var låg puls o en syreupptagningsförmåga på 99 % ! Har min doktor skrivit på min blodprovlista med svar för att jag skall komma ihåg det ! Ja, ja jag vet Jante vi har det så uselt här i Sverige så man inte får förhäva sig ! O alla verkar ha mer reda på " eländets framtid " utan facit än vad som händer nu eller har hänt !!!
 Och den här vyn hade jag när jag vek av mot staden söderut. Hade väl 15 minuters gående hem via kyrkogården i närheten . Jaa, på kyrkogården var det väl cirka 2 dm snö där det inte var plogat. Men nu när jag sitter o skriver detta har det blivit + 5 C ute ! Så frågan är hur mycket snö som får ligga kvar innan kung Bore kommer åter !?
 
     Och hemma åt jag min alltid försenade näringsrika frukost och lyssnade på världsmusik med bl.a. Mike Oldfield o Ajda Pekkan ! Och just nu lyssnar jag på Eleni Vitali ! O njuter !
 
    Sen gick jag ner i stan o drack kaffe med mina kompisar ! Och har som sagt kommit hem efter att ha gått med " spinningsteg " ! Och pulsen gick inte upp mycket då heller ! När jag vaknar på morgonen kan pulsen ibland  ligga   under 50 ! Håll truten Jante ! Du skall inte styra mitt liv " och jag är inte avundsjuk på dom som är fattigare eller rikare än jag är  för jag vet vad verklig rikedom är utan att räkna dollar " !
       Och för mig betyder det mera hur människan är " än hur många pengar hon räknar " Och hur skall jag "bära mig åt att få alla o ha det lika bra " i världen ! ? Och hur skall jag få in  "7 miljarder människor i samma fålla " !? Oavsett vilken regering som har makten !
            Och du som sitter på din piedestal ! Hur skulle du handla om du var just i den medmänniskans situation eller hade den bakgrunden ?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0