Flumskolan har fått sin dom !

Det är ju inget vidare o läsa hur den svenska skolan halkat efter när det gäller vissa ämnen, matematik, naturvetenskap o läsning.Och nu kommer ju en del partier att skylla på varandra. Så enkelt är det nog inte !
            Jag tänker på när flummet i svenska skolan egentligen började ! Inte var det på 2000-talet iallafall ! Långt innan ! Och återverkningarna kan ju komma senare ! Hela tiden har det varit nån slags tankar på humanism som har blivit antihumanism ! Debatter om betyg eller inga betyg mm ! Tagit bort lärarnas betydelse som kapten på skutan, i klassen ! Utan diciplin fungerar ingen skolklass ! Det är ungefär likadant som när det inte sätts gränser i hemmet ! Är det bra för barnen ? Vi hörde ju i Skavlan mannen som myntade uttrycket " det trygghetsnarkomaniserade svenska folket, David Eberhardt " prata om ,  "hur barnen tog makten " ! Det är väl  lite av det i skolan ! Nån stans har det gått rent snett när man tror att en skola kan klara sig utan diciplin eller respekt för dom som är äldre ! Nu är det inte fråga om skolaga längre men det är fråga om diciplin o respekt för läraren ! Och så fort en lärare  "tar i utan aga eller dra i örat " så får han föräldrarna på sig !!!
                För mig är det inte svårt  som sagt, o förstå när flummet i skolan började o det var innan 2000-talet när det kom pås att nu skall eleverna " få samma makt som lärarna " och ochså utnyttjade sin makt med att utnyttja de svaga gränsdragningarna ! Dessutom så kan man ju undra om kommunaliseringen på 90-talet var bra för den svenska skolan
           Men det måste väl finnas mer ämnen i skolan än de 3 uppräknade ! 
            Och nu gäller det att ta krafttag i frågan " slopa flummet " återgå till ordning o reda i skolan o inte skylla på alla andra eller varann för o ta politiska poäng ! Det kommer jag fort att genomskåda !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0