Jaa, då var risgrynsgröten uppäten !

För nån timme sen ! Och jag kan väl säga att det är inre tjänst idag ! Och tv  kommer jag att använda mig av i denna sportfria dag. Och dagen kommer att avslutas med Midnattsmässan från Rom.  Men i morgon blir det motion ! Detta för mig hittills vinnande koncept görs ingen avkall på ! 
           Det här fotot från svampskogen i slutet av sommaren passar ju  bra att visa ! Det regnar ute nu och är +6 C i Askersund ! Nu  skall vi reda ut det här med gröna o vita jular !
         Chansen att få en vit jul i vårt avlånga land är störst i INRE delen av norra Norrland och de södra fjälltrakterna ! Praktiskt taget alltid snö ! I praktiskt taget hela Norrland, Dalarna o Norra Värmland är chansen är chansen för snö mer än 80 %, en av 5 jular är grön !
      Jaa, färre än varannan jul är vit i Götalands kusttrakter, Och det finns snö bara var femte till tionde jul  i sydvästra Skåne !!
           Och en mycket kall jul kan följas av en mycket mild sådan året därpå, eller omvänt ! Såväl milda som kalla jular kan uppträda i sviter om två, tre eller till och med fyra år i följd !
             Och en normalt tempererad jul kan ochså både vara snörik o snöfattig !
Det här har jag upplyst om innan ! 1977 var det i Simrishamn i Skåne på förmiddagen + 13, 7 C . Och jag vet då att efterföljande midsommarafton var kallare !.
             Och 2012 var det snörikaste  året på över hundra år i Härnösand ! Och i Stockholm var det mer snö än någon annan jul seda 1915 ! Källa SMHI !
 
             Och här i Askersund hade vi 3 vita jular innan den här gröna ! 
     Det här är bra att veta för dom som tror att " klimatet är värre än någonsin " !
 
            

Kommentarer
Postat av: anonym

God jul från ett lika grönt Skåne!

Svar: Jaa, chansen att få en vit jul är ju ju större ju längre norrut vi kommer ! Det vet jag som är uppväxt i Örebro o Luleå. Och de 45 åren som jag bodde i Skåne har ju bestått av övervägande gröna jular !
Jan i Askersund

2013-12-25 @ 01:47:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0